Cyanogen OS, sanal asistan Cortana’yı entegre olarak sunacak

 Bir süre önce Office uygulamalarının Cyanogen OS platformuna entegre edilmesi için işbirliği yapan Microsoft ve Cyanogen, bu kez Cortana asistanının entegrasyonu için yeniden biraraya geliyor. 
Cortana hali hazırda Android ekosisteminde deneme sürecinde bulunuyor. Ancak Cortana uygulaması Windows platformundaki gibi sisteme hakim olan bir yapıda değil. Microsoft kendi platformunun öne çıkması açısından haliyle Android için Cortana’da bazı özellikleri kısıtlamış durumda. Genelde hava durumu bilgilerini görebilme, sesli not alabilme veya alarm kurabilme gibi işlemler yapılabiliyor. 
Bununla birlikte Cyanogen platformunda bunun değişmesi sözkonusu. Cyanogen OS, Cortana dijital asistanını sistem seviyesinde entegre edecek ve onu sistemin yerleşik bir parçası haline getirecek. Bu anlaşma Cyanogen OS platformunun Android ekosisteminden farklılaşması adına önemli bir hamle olarak görülüyor. Firmanın anlaşma yaptığı Micromax gibi üreticilerin akıllı telefonlarında Cortana bir avantaj olarak kalacak. 
Cortana entegrasyonu gelecekteki bir Cyanogen OS sürümünde yerini alacak ancak bunun hangi sürüm olacağı açıklanmadı. Micromax’ın sonraki Wileyfox, Yureka gibi telefonlarında entegre olarak gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bağımsız taraftaki CyanogenMod platformu ise bu entegrasyonun dışında bırakılıyor.    

Bir yanıt yazın