Ddos Saldırıları Neden Yapılıyor.

Parasal açıdan gelişen internet çağı beraberinde , küçük ve orta ölçekte webmaster , büyük ölçekte firmalar arası rekabet doğurmuştur.Bu rekabet ile birlikte illegal faaliyetlere bulunan Hacker yada Lamer diye tabir edilen bir takim internet korsanları (internet dünyasinda botnetci" diye daha çok tabir edilen) web sitelerine DDOS saldırıları düzenlemektedir.

DDOS saldırılarının sebeplerini biz 3 ana başlık altında topladık buna göre

1-Herhangi bir kelimede Google , Yahoo gibi arama motorlarına ilk sayfalarda çıkan sitelerin erisimlerini durdurarak onların yer kaybetmesini sağlamak ve kendi web sitesinin değer kazanmasını sağlamaktır.

2-E-ticaret sektöründe çalışan yüksek cirolu şirketler , Google gibi aramotorlarına ürün satışlarında odak kelimelere reklamlar vermektedir , aynı ürün üzerine çalışan rakip firmalar reklam maliyetlerinin yükselmemesi ve cirolarının düşmemesi icin bu tarz servis saldırılarına başvurabilmektedir.

3-Botnetci olarak tabir edilen internet korsanları , e-ticaret şirketlerinden yada yüksek ziyaretcisi olan web sayfalarından link , banner reklam , yada para isteyerek , bir nevi sanal haraca bağlamaya çalışmakta bu doğrultuda saldırılar uygulayabilmektedir.

Bir yanıt yazın