Windows 10 Kasım güncellemesini içeren ISO dosyası yeniden yayınlandı

Takip edenler hatırlayacaktır Microsoft geçtiğimiz günlerde Windows 10 Kasım ayı güncellemesini içeren ISO’yu yayınladıktan hemen sonra geri çekmişti. Ufak hata düzeltildi ve dosya yeniden yayında.  Microsoft daha önce Windows güncellemelerinin farklı isimlerle çıkmayacağını ve Windows 10 üzerine gelecek büyük güncellemeler ile işletim sisteminin güncel tutulacağını söylemişti. Henüz Windows 10’un çehresini değiştirecek bir güncelleme yayınlanmadı ancak her ay yapılan değişikliklerin yer aldığı Windows sürümü yenileniyor.
Bu durum kullanıcıların ISO dosyasından kurulum yapması halinde direk olarak en güncel sürüme geçmelerine yardımcı oluyor. Geçen ay yaşanan ufak bir aksaklık ise Kasım ayı güncellemelerini içeren dosyanın geri çekilmesine sebep olmuştu. Yazılım devi kısa bir süre önce sürümdeki ufak hatayı gidererek güncellemeyi yeniden yayınladı.

Dosyanın geri çekilmesine sebep olarak ise bazı kullanıcı ayarlarının varsayılan ayarlara dönmesi gösterildi. Çok az kişinin bu durumdan etkilendiğini belirten Microsoft kullanıcılardan özür dilerken geri çekilen sürümü yüklemiş olanların ; Reklam kimliği ayarları, SmartScreen Filtres, uygulamaların arka planda çalışması ve cihazların eşitlenmesi ayarlarının varsayılana döndüğünü bildirdi. Kullanıcılar bu ayarları tekrar istekleri doğrultusunda düzenleyerek problemi giderebilirler.

Bir yanıt yazın