Alexa Sıralamasını Yükseltme

ilk olarak Alexa’nın ne olduğunu kısaca özetleyelim . Alexa dünya genelinde kurulmuş sitelerin en fazla trafik çekenden en az trafik çekene kadar sıralamaya yarayan bir istatistik sitesidir. Kullanıcılar web sitesine  eklediği kod aracılığıyla web sitesi hakkında  bölgesel sıralama analizlerini ve dünya üzerindeki sıralamasını görüntüleye bilmektedir.

Alexa sıralamasını artırmak için uygulanması  gereken yani  izlenmesi gereken bazı yollar var. Bu yollardan kısaca bahsedecek olursak ;

Web sayfanızın  günlük aldığı  trafik,  Alexa sıralaması üzerinde etkilidir. Sosyal ağ üzerinden birçok paylaşım ile yada grub sayfalarına  katılarak web sitenizin trafiğini yükseltebilirsiniz. Böylece Alexa sıralamanıza olumlu etki sağlamış oluruz.

Diğer bir husus ise  blog veya webmaster gruplarına üye olarak trafiğinizi artırma yoluna gidilir. Bu Alexa değerlerinizin sıralamasını değiştirecektir.

Blogunuza, sitenize içeriklerinizle ilgili başka bağlantıları dahil edin. Bloğunuza, sitenize konuk yazar alın, diğer bloglara sitelere konuk yazar olarak katılın. Böylece takipçileriniz aktifliğinizi görecek, önemsendiğini hissederek sitenizin trafiğini yükselteceklerdir. Bu hareketler sonucunda Alexa sıralamanızı düzeltebilirsiniz.

Sitenize, bloğunuza düzenli olarak seo optimizasyonu yaptırın ve sitenizin düşük olan seo değerlerini yükseltin. Hem Google sıralamasında yükselin hem de trafiğinizi yükselterek Alexa değerlerinizi daha yüksek değerlere getirin.

Sitenize, bloğunuza Alexa Widget ekleyerek ziyaretçi sayınızı tam olarak ölçebilirsiniz. Yüksek Alexa değerleriniz size güvenilirlik, arama motorlarında daha çok görüntülenme ve daha iyi bir sıralama verir.

Site, blog trafiğiniz ne kadar yüksekse Alexa değerlerinizde buna göre değerlenecektir. Site trafiğinizi artırmanın bir başka yolu kaliteli içerikler üretmektir. Kaliteli içerik ise hem trafik artırır hem de sizin takipçileriniz arasında bir bağlılık oluşturur. Bu da Alexa değerlerinize doğrudan yansır.

Sonuç olarak, Alexa sıralamanızın artmasının en öneli yolunun sitenize, bloğunuza trafik çekmekten geçtiğini unutmayın. Bu trafiği çekmek için izlenecek yolları araştırırsanız sitenizin başarısını artırarak sadece Alexa’da değil, Google’da da yükselmeye zemin hazırlamış olacağınızı öğrenebilirsiniz.

Örnek :

Bir yanıt yazın