2017’de yollarda olacak

Japon teknoloji firması Sony, kişisel bilgisayar markası Vaio’yu, bir Japon fonuna satmaya hazırlanıyor

Teknoloji devini dönüştürmeye çalışan Sony CEO’su Kazuo Hirai, karsız olan Vaio bölümünü satma girişimiyle en cesur adımlarından birini atmış oldu. Henüz resmi açıklama yapılmazken, konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, Vaio’yu, Bain & Co. ve Mizuho Securities Co.’nun beraber oluşturduğu ortak girişim Japan Industrial Partners alacak.

Maliyetleri azaltacak

Geçen yıl Sony, Vaio’yu Çinli Lenovo’ya satmayı teklif etmişti. Ancak teklif Çinli üretici tarafından reddedilmişti. Geçen birkaç yıldaki büyük işten çıkarmalar ve fabrika kapatmalarla firma, tüketici elektroniği segmentinin zararını azaltmaya çalışmıştı.

Fakat, PC ve televizyon, şirket için iki büyük sürükleyici güç olmaya devam etmişti. Analistler sadece PC bölümünün zararının 295 milyon dolar olduğunu söyledi. Sony’nin bu perşembe günü açıklayacağı üçüncü çeyrek sonuçlarının da zayıf olması bekleniyor. Sony’nin kar hedefini yakalayamayacağı tahmin ediliyor.

CEO olarak üçüncü yılını geride bırakmaya hazırlanan Hirai’nin, şirketin maliyetlerini azaltmada daha fazla hamle yapması ve mühendislerini daha cazip ürün fikirleri geliştirme konusunda daha fazla teşvik etmesi gerektiği dile getiriliyor. Sony’nin planı şimdilik sadece Japonya’daki Vaio operasyonunun satışını kapsıyor. Firmanın yurtdışındaki PC operasyonlarını tamamen kapatabileceği olasılığı üzerinde de duruluyor.

Bir yanıt yazın