Cpanel den Directadmine Site yedek taşıma
Cpanelden Directadmine yedeklerinizi taşıma…
Bu sayede, Cpanel kurulu sunucuda alınmış olan cpanel yedeklerinin, önce directadmin yedek formatına çevrilmesi, sonra da bu yedeklerin sunucuda restore edilmesi. Bu işlemler neticesinde dosyalar, veri tabanları ve e-mailler de dahil tüm veriler sorunsuz bir şekilde directadmin formatına çevrilmekte.
Madde madde detaylandırmak gerekirse:
1) Sunucunuza ssh üzerinden root girişi yapınız.
2) www.enghost.org/da.cpanel.import.9.4.tar.gz adresinden da.cpanel.import.9.4.tar.gz dosyasını
wget www.enghost.org/da.cpanel.import.9.4.tar.gz
komutu ile sunucunuza çekiniz.
3) tar xzf da.cpanel.import.9.4.tar.gz komutu ile indirdiğiniz .tar uzantılı dosyayı açınız.
4) import ve export isimleri ile 2 klasör oluşturunuz. Bunu mkdir import export komutu ile yapabilirsiniz.
5) Cpanel kurulu sunucunuzda almış olduğunuz cpanel yedekleriniziimport klasörü içerisine yükleyiniz.
6) Scriptin defaults.conf dosyasında, işlemlerin yapılacağı sunucu bilgilerini tanımlayınız. Değiştirilecek bölümler, sunucunuzun ip adresi ve name server adresleridir. Bu değişiklikleri yapmamanız halinde scriptiniz çalışmayacaktır.
7) perl da.cpanel.import.pl komutunu çalıştırınız ve sırası ile gelecek soru ve aşamaları takip ediniz.
8 ) Script dönüştürme işlemini tamamladıktan sonra çalışmasını tamamlayacaktır. Dönüştürülmüş ve directadmin formatına çevrilmiş yeni yedekleriniz artık export klasöründe! Bu yedekleri Directadmin yedek klasörüne taşıyabilirsiniz. Örneğin/home/RESELLER/user_backups klasörüne.
9) Yeni Directadmin yedeklerinizi, DA bayi seviyesinde bulunan Kullanıcı yedeklerini düzenle linkinden artık yükleyebilirsiniz.
İşte bu kadar. Yapmanız gerekenler sadece bu kadar. Sonucunda tüm Cpanel yedekleriniz artık directadmin formatına çevrilmiş ve yeni sunucunuzda tekrar açılmış durumda. Hemde hiçbir veri kaybı yaşanmadan! Artık daha az ödeyerek gayet profesyonel bir linux hosting kontrol paneli kullanmaya başlayabilirsiniz.