Alexa.com Hakkında

Alexa.com Hakkında

İnternette bu değerli diyip sık sık ziyaret ettiğiniz ve zaman geçirdiğiniz, size göre kaliteli içeriklere sahip web sitelerinin alexa sıralamasında gözükmesi ve daha iyi yerlere gelmesi için, Alexa Toolbar kullanabilirsiniz.
Alexa nedir, Ne yapar?
Alexa.com, internetteki sitelerin ziyaret sıralama oranlarını, bir başka yorumla reyting sıralamasını sunan bir servistir. En çok ziyaret edilen site sıralaması, Alexa’nın ‘Alexa Toolbar’ adlı yazılımını kullanan kullanıcılar tarafından sağlanan verilere göre oluşturulmaktadır.
Sıralama tam olarak kesinmidir?
Alexa.com’daki sıralama sayısı, bilgisayarında ‘Alexa Toolbar’ yüklü kullanıcılarının tercihlerinden dolayı oluşan, Alexa sıralaması hiçbir şekilde kesin bir veri olarak algılanmamalıdır; yanlız şuda göz ardı edilmelidirki internette aktif olan çoğu kullanıcı ‘Alexa Toolbar’ adlı yazılımı kullanmaktadırlar .
Alexa’nın önemi varmıdır?
Sitele sahiplerinin kendi tuttuğu ve reklamverenlere sunduğu ziyaretçi raporları yerine, bağımsız bir kurumun raporlarına ihtiyaç duyulmaktadır; Bu alanda da etkili tek servis, Alexa.com’dur.
Alexa’daki sıralamayı nasıl görebilirim?
Alexa.com üzerinde ülke ve dillere göre en çok ziyaret edilen sitelerin sıralaması sizlere sunmaktadır.
Country; bölümüden girip Türkiye’yi seçtiğimizde, Türkiye internet kullanıcılarının en çok ziyaret ettiği ilk 100 sitenin listesini görebiliyoruz. Alexa.com’a girerek site adresinizi yazıp sıralamanızı kolayca görebilmektedsiniz.
Neden Alexa Toolbar kullanmalıyım?
İnternette değer verip ziyaret ettiğiniz sitelerin, sıralamada iyi konumda gözükmesi ve daha iyi yerlere gelmesi için, Alexa Toolbar kullanabilirsiniz. Bu şekilde destek vereceğiniz siteleri desteklemiş olur bir nevi oy kullanmış olursunuz, tabiki alexa site ziyaretinden çok sitede geçirilen süreyide önemsemektedir, bu nedenle alexa sıralaması %85 oranında gerçektır.
Alexa Toolbar’ı bilgisayarınıza ücretsiz olarak yükleyebilirsiniz?
Alexa değerinin önemi daha doğrusu sıralmasının önemi reklam verenler için her zaman ön planda tutulmaktadır. Alexa değerinin yükselmesi için sayfanızda doğru bir seo optimizasyonu yapılmış olmalı ve buna istinaden sayfanız organik ziyaretçileri googlede yada diğer arama motorlarında bulmalı.

Bir yanıt yazın