Ankara Hosting

Ankara Hosting

Ankara Hosting Nedir ? Bir web sayfasında yayınlanmak istenen sayfaların, resimlerin veya dokümanların kısacası dijital tüm verilerin internet kullanıcıları tarafından erişebileceği güçlü uptime oranı yüksek bilgisayarda verilerin tutulmasıdır. Barındırma hizmeti web sitesinde bulundurulmak istenilen içeriğin yüklendiği ve web sitelerinin arka plandaki yüzüdür.
Hosting Hizmeti veren günümüzde o kadar çok firma var ki , bunların arasından en iyisini bulmak maalesef biraz şans için olmaktadır. Ama en iyi hizmeti verebilecek firmalar için ;
Hosting Hizmetlerinde En önemli husus Uptime durumudur ( sunucunun kaç saat, gün ,ay aktif olduğu )
Hosting Hizmeti aldığınız firmanın internet ortamındaki müşteri memnuniyetlerini dikkate alınız.
Kurumsal yapsını ve verimerkezi alt yapısını dikkate alınız.

Ankara ilinde Hosting Arayanlar ?

Örnek verecek olarak sunucu lokasyonu neresi ? Örn : Ankara ilinde bir hosting firması arıyorsunuz.  Lokasyonunda ankara ilinde olmasına özellikle dikkat ediniz. Google arama motorunda ankara hosting olarak yaptığınızda karşınıza çıkacak firmalardan en iyisini seçebilirsiniz.

İnternette web sitesi yayınlamak için özel olarak üretilmiş, internet yapısı çok hızlı bağlantısı olan, yüzlerce kullanıcıya aynı hız seviyesinde hizmet verebilecek bir serverda ( bilgisayar) yayınlamak istediği dosyaların sunucularda barınması gerekir. Web siteye ait dosyaları saklayan ve internet kullanıcılarının erişimine sunan bu bilgisayarlara web sunucusu (web server), bu veri saklama ve yayınlama işlemine de barındırma hizmeti denir.

Web hosting işini yapan yüzlerce firma ve her firmanın uygun olabilecek farklı boyutlardaki hosting paketleri vardır.

Fiyatı ve performansı etkileyen temel hosting özellikleri:ankara hosting

  • Hosting Depolama Alanı
  • Bant Genişliği Giriş ve Çıkış Trafiği
  • Sunucu İşletim Sistemi Tipi (Windows, Linux, Unix, Centos, Redhat, FreeBSD)
  • Veri Tabanı Desteği (MySQL, MSSQL, Access, …)
  • Admin Paneli (Plesk, cPanel, Direct Admin, Entrenix, …)
  • SSL Desteği Güvenlik Sertifikası (VeriSign, Thawte, Comodo,…)
  • Server Side Scripts (ASP.NET, ASP, PHP, …)
  • Sunucu özelliklerine tam erişim

Ankara Hosting Barındırma Türleri

  • Shared Hosting / Paylaşımlı Hosting

Paylaşımlı hosting adı da kullanılmaktadır, bu tür sistemlerde tek bir sunucu üzerinde, sunucunun bant genişliği ve fiziksel gücüne göre fazla sayıda hosting barındırılabilir, sözgelimi ortalama bir ev bilgisayarından oluşturulacak bir sunucu 100 adet linux hosting barındırılabilirken markalı ve sunucu olarak üretilmiş özel makinalarda sitelerin standart ve yüksek yoğunluklu olmadığını düşünürsek 1000’den fazla hosting hesabı açılabilir.

  • Co-Location / Sunucu Bulundurma

Bu hizmette hizmeti sunucu bant genişliği ya da trafik, eğer varsa elektrik ücreti eğer talep ediliyorsa kurulum ücreti olarak temin edersiniz, kurulacak yazılım ve lisansların da ücretleri anlaşmaya bağlı olarak sizin karşılamanız gereken ücretlerdir, bunun dışında fiziksel olarak sunucuyu çalışır durumda data centera teslim etmek durumundasınız.

  • Reseller / Bayi

Shared hosting / Ortaklaşa sunucularda da bu hizmet sunulabilir, esasen aldığınız hosting paketi bayi paketi ya da reseller adı altında bulunmakta ve yukarıda yazdığımız paylaşımlı hosting sunucularında kullanılmaktadır, burada tek fark size ait bir limit dahilinde bir den fazla hosting hesabını kendi panelinizden kendi kendinize açabilmenizdir.

  • Dedicated Hosting / Kiralık Sunucu

Bu hizmette talep ettiğiniz sunucu anlaşmanıza bağlı olarak sizin adınıza temin edilir, bazı firmalar bu hizmetin anlaşmasını sözleşme bitiminde sunucunun size ait olacağı tahüdünü verebilirler, normal şartlarda fiziksel makinanın ortalama maliyetini ve buna bağlı olarak bant genişliği ve elektrik ücretini ayrıca ödersiniz.

  • Virtual Dedicated Hosting / Sanal Kiralık Sunucu

Bu hizmette talep ettiğiniz sunucu anlaşmanıza bağlı olarak sizin adınıza fiziksel bir sunucu üzerinden kaynak paylaşımı yöntemi ile sağlanmaktadır. Burada kullanacağınız kaynak CPU, RAM ve HDD olarak size berlitilmekte ve fiziksel sunucu üzerinden size ayrılmaktadır. Türkiye’de bu ismi (VDS) ilk ortaya atan firma Narweb.net olup 2004 yılında bunu ortaya atmıştır.