Ankara Hosting Hizmeti

Ankara ilinde kurumsal olarak hosting hizmeti arayan firmalar sizlere tavsiye edebileceğimiz hosting firmaları.

İlk olarak hosting nedir , Hosting alırken nelere dikkat etmeliyiz.

Hosting; web sayfanıza ait tüm dosyaların, yılın 365 günü bir bilgisayarda saklanması ve erişime açık tutulması hizmetidir. Bu bilgisayarlara ise “server” veya “web sunucusu” adı verilir. ankara hosting

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Enghost (@ankarahosting)’in paylaştığı bir gönderi

internet siteleri de tıpkı gerçek hayattaki apartmanlar gibi bir arazi üzerine kurulurlar. Bir internet sitesini yayınlamak için gerekli olan sanal araziye “hosting” adı verilir. İngilizce bir terim olan hosting, dilimize “web barındırma alanı” ya da “barındırma alanı” olarak çevrilebilir.

Hosting; web sayfanıza ait tüm içeriklerin, kullanıcıların isteklerine göre aylık yada yılın 365 günü bir bilgisayarda saklanması ve erişime açık tutulması hizmetidir. Bu bilgisayarlara ise “server” veya “web sunucusu” adı verilir.

Web sunucuları, evinizde ya da ofisinizde bulunan bilgisayarlardan donanımsal olarak daha özellikli makinalardır. Serverlar; “datacenter” veya “veri merkezi” olarak adlandırılan yerlerde barındırılırlar. Veri merkezleri; çok yüksek hızlı internet bağlantısına sahiptir, elektrik kesintileri yaşanmaz, sel ve deprem benzeri doğal afetlere karşı korunaklıdır. Bu sebeple, siteleriniz her koşulda ziyaretçilerinin erişimine açık olur.

Hosting Ne İşe Yarar?

Web sitenizin içindeki resimler, yazılı içerikler, fonksiyon dosyaları, kısacası sitenin yayınlanması için gerekli olan her şey hosting hesabınızda saklanır. Ziyaretçiler web tarayıcısına sitenizin adresini yazdığında, sitenize ait dosyaların barındırıldığı sunucuya yönlendirilir. Bir hosting hesabına sahip olmadan, sitenizi web üzerinde yayınlamanız mümkün değildir.

Hosting Türleri Nelerdir?

Hosting hizmeti; sitenizin ihtiyacı için gerekli olan kaynakların boyutuna, sunucunun kullandığı işletim sistemine ve sağlanma türüne göre çeşitli adlar altında piyasaya sunulurlar.

Kullandığı İşletim Sistemine Göre Hosting Çeşitleri

Web sunucuları da aslında bir bilgisayar olduğu için, tıpkı evinizdeki ya da ofisinizdeki bilgisayarlar gibi işletim sistemine ihtiyaç duyarlar. İşletim sistemine göre iki farklı hosting çeşidi bulunmaktadır.

Linux Hosting

“Linux tabanlı hosting” olarak da bilinir. Linux işletim sistemini kullanıldığı hosting türüdür. PHP, MySQL, Perl ve Cgi kullanılan siteleri barındırmak için idealdir. Ayrıca WordPress ve OpenCart gibi popüler CMS sistemleri en iyi Linux hosting paketleri ile barındırılır.

Windows Hosting

“Windows tabanlı hosting” olarak da bilinir. Windows işletim sisteminin kullanıldığı hosting türüdür. ASP kodlama dilinde yazılmış olan siteleri barındırmak için idealdir. Ayrıca .NET Framework üzerinde geliştirilen uygulamalar, en stabil Windows hosting üzerinde çalışır. MSSQL ve Access veri tabanının en iyi çalıştığı hosting türü de Windows hostingtir.

Bir yanıt yazın