Apple İOS 8.3 güncellemesi

Apple şirketi sonunda İOS 8.3 güncellemesini kullanıcılara sundu. Peki İOS 8.3 güncellemesi nasıl yapılır? İOS 8.3 güncellemesi ile gelen özellikler neler? Apple uzun zamandır beklenilen güncellemeyi yayınladı. Bu yazılım ile birlikte birçok değişiklik yapıldı. Türkiye'de ise en çok beklenen özellik 'Siri'nin Türkçe olmasıydı. Apple ios 8.3 güncellemesi sayesinde meraklı bekleyiş de son buldu ve Türkçe Siri geldi. İşte Apple İOS 8.3 güncelleme işlemleri ve yeni eklenen özellikler.

Apple, iOS 8.3 güncellemesini yayınladı. Güncelleme, Türkçe Siri'yi de içeriyor. Apple, iOS 8.3'ü resmi olarak kullanıma sundu. Klavye ve bazı sorunların düzeltmelerinin yapıldığı, performans yükseltici eklentileri muhteva eden sürümün öne çıkan özelliği ise, Türkçe Siri. Yeni güncellemede 300 farklı 'yüz ifadesi' ikonu da yer alıyor.
Apple İOS 8.3 güncellemesini OTA yani kablosuz ağ üzerinden ya da iTunes programı aracılığı ile indirebilirsiniz.
En yoğun içerikli güncelleme
Yayınlanan güncelleme; performans geliştirmeleri, hata düzeltmeleri, yeniden tasarlanmış emoji klavyesiyle bugüne kadar yayınlanan en yoğun içerikli güncellemeler arasında yerini alıyor.

Siri Türkçe konuşuyor
iOS'a gelen bu güncellemenin Türk kullanıcılar açısında da farklı bir önemi var. Çünkü bu güncellemeyle birlikte Apple'ın sesli asistanı Siri'ye Türkçe konuşma özelliği de geldi. Siri bugüne kadar sadece belli dillerde yapılan konuşmalara yanıt verebiliyordu ve bu diller arasında Türkçe yoktu.
Siri nasıl kullanılır?

Siri sayesinde iPhone'unuz ne dediğinizi anlayacak ve buna göre çeşitli komutlar üretebilecek. Örneğin eve geç kalacağınızı iletmek istediğinizde telefonunuza bu yönde bir komut verebilir ve ekstra olarak mesaj yazmakla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Bu sayede özellikle araç kullanırken mesaj göndermek tehlikeli bir uğraş olmaktan çıkmış oluyor.

Siri sadece ona verdiğiniz komutları yerine getirmekle yetinmiyor. Aynı zamanda söylediklerinizden aslında ne istediğinizi de çıkarmaya çalışıyor ve doğrultuda çeşitli eylemler gerçekleştirebiliyor. Örneğin telefonunuza “Tam da denize nazır bir mekanda balık yeme havamdayım." gibi bir söylemde bulunduğunuz takdirde Siri hemen internete erişerek size en yakın, deniz manzaralı balık restoranlarını listelemeye çalışacaktır.
Türk bayrağı eklendi

Yeni güncellemeyle birlikte Türk kullanıcıları ilgilendiren bir başka ayrıntı ise emoloji klavyesinde görüldü. iOS 8.3 ile birlikte emoloji klavyesine Türk bayrağı da eklendi.

Daha Fazla Emoji

iOS 8.3'ün getirdiği bir diğer yenilik ise yeni emojiler olarak dikkat çekiyor. İlk başta sarı renk alan emojilere dönmüş gibi düşünebilirsiniz. Fakat fazlası var. Klavyedeki emojilere ulaştığınız gülen surat sembolüne uzun bastığınızda bir nevi renk seçeneği gibi bir detay çıkıyor. Yani 6 farklı renk tonuna ait emojilere sahip olacaksınız.

Google'ın İki Adımlı Doğrulama Sistemi

Google'ın mobil uygulamalara yapacağınız Google hesabı girişleriniz için ayarlanan iki adımlı güvenlik sistemi de iOS 8.3 ile Apple kullanıcılarına da sunuldu. Mail, Kişiler, Takvim özelliklerine Google hesabınızı eklemek istediğinizde artık iki adımlı doğrulama sistemini kullanacaksınız.

Ücretsiz Uygulamaları Şifre Girmeden İndirme

Bildiğiniz gibi şahsen iPhone'da en sıkıcı bulduğum özellik olan her uygulama indirmede şifre isteme sıkıntısı bulunmakta. Bazı kullanıcılar bunu güvenlik açısından iyi bulsa da özellikle ücretsiz uygulama indirmek için çıldırtıcı derecelere ulaşabiliyor.

İşte bunu fark eden Apple, artık ücretsiz uygulamalarda kullanıcıya şifre sorup-sormamayı kendisine bırakmış. Yani eğer isterseniz App Store üzerinden indireceğiniz ücretsiz uygululamarda şifre sorma sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

Spam Filtreleme

iMessage'da artık tanımadığınız kişilerden gelen mesajları spam olarak kaydedebileceksiniz.

Siri Üzerinden Hoparlör ile Görüşme

Artık Türkçe desteği sunan Siri için bir özellik daha eklendi. Siri, eller serbest modunda görüşme yapabilmenizi sağlayacak.

Siri Nedir?

Siri'yi daha önce hiç duymamış olanlar için kısaca özetleyelim. Siri, iOS 5 ile ilk olarak iPhone 4S'lerde kullanılmaya başlanan ve daha sonra da Apple'ın piyasaya sürdüğü tüm iPhone ve iPad'lerde de hazır yüklü gelen bir kişisel asistan özelliğidir:

Appe kullanıcıları Dikkat!

iPhone 4S ve iPad2 üzeri cihazlara gelen güncellemeyi yüklemeden önce, şarjınızın yüzde ellinin üzerinde olmasına dikkat edin. Ayrıca bir Wi-Fi'ye bağlı olmanız güncellemeyi başarılı bir şekilde yapmanızı sağlayacaktır.

Kablosuz CarPlay Bağlantısı

iOS_8_3_CarPlayApple'ın ilk olarak 2013 yılında düzenlenen WWDC etkinliğinde iOS in the Car adı ile duyurduğu ve geçtiğimiz yıl CarPlay olarak karşımıza çıkan özellik sayesinde iOS kullanıcıları CarPlay desteğine sahip araçlarına iOS cihazlarını lightning kablosu ile bağlayıp, bu servisten yararlanabiliyorlar.

iOS 8.3 ile ise bu servis kablosuz iletişim desteği kazanıyor. Bu sayede kullanıcılar kablosuz olarak iOS aygıtlarını otomobillerine bağlayabiliyorlar.

Apple'ın bir süredir test ettiği iOS 8.3 güncellemesinin herkese açık final sürümü bugün yayınlandı. Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp gibi sosyal ağ uygulamalarını sıklıkla kullanan kullanıcılar için 300'e yakın yeni emojinin yanında sembollerin daha rahat girilebilmesine imkanı tanıyan yeni klavye, Türkçe dahil 7 dilin eklendiği akıllı asistan Siri, yeni filtreleme seçeneklerinin eklendiği Mesajlar uygulaması gibi önemli yenilikler içeren ve gerek uygulamalarda gerekse de WiFi ve Blueooth bağlantılarında oluşan çok sayıda hatanın düzeltildiği bir güncelleme olan iOS 8.3 güncellemesi iPhone 4S ve üzeri tüm iPhone modelleri, iPad 2 üzeri tüm iPad modellerinde ve 5. Nesil iPod touch ile uyumlu.

OTA yani kablosuz ağınız üzerinden veya iTunes yazılımı aracılığıyla indirebileceğiniz iOS 8.3 güncellemesi yenilikleri haberin içeriğinde mevcuttur.

Apple beklenen İOS 8.3 güncellemesini yayınladı. Peki Apple İOS 8.3 güncellemesi nasıl yapılır? Bu yazılım sayesinde bir çok hada düzeltmesi ve yenilik yapıldı. İOS 8.3 ile gelen özellikler neler? İşte milyonlarca kullanıcının merak ettiği İOS 8.3 güncellemesi ve özellikleri hakkında bilgiler.

Bir yanıt yazın