Apple Pencil özellikleri ile kara borsa’da yok satıyor

iPad pro bir süre önce piyasaya çıakrdığı tabletin kalemi Apple Pencil’ın teslimat süresinin uzaması alacaklarının beklemelerine neden oluyorç

Apple Pencil’e erkenden sahip olmak isteyenler ebay’a başvuruyor.Fakat ebay’daki fiyatları kara borsaya düştü bile.500 doların üstüne çıkan Apple Pencil kalemleri almak isteyen çok fazla kişi var.Kaleme talep çok olunca fiyatlar yükseldikçe yükselmeye devam ediyor.Bir çok kişi bu paraları vermekten hiç çekinmiyor.Ülkemizde de 4-5 hafta gönderim süresi olan Apple Pencil’ın gönderim süresi düşmedikçe böyle yüksek fiyatlarla karşılaşmak süpriz olmayacak gibi gözükmektedir.

APPLE PENCİL ÖZELLİKLERİ

Apple Pencil, ışık hızıyla tepki verme özelliği sayesinde diğer yaratıcı araçlardan ayrılır. Çünkü gecikme süresi, yani sizin bir çizime başlamanızdan o çizimin ekranda görünmesine kadar geçen o kısacık süre, neredeyse algılanamayacak düzeydedir.

iPad Pro, parmağınızı mı yoksa Apple Pencil’ı mı kullandığınızı anlar. Ve Apple Pencil’ı algıladığında, alt sistem kendisine gelen sinyali olağanüstü bir şekilde saniyede 240 defa tarayarak, iPad Pro’ya normalde parmağınızı kullandığınızda gönderilenin iki katı veri noktası sunar. Bu verilerin Apple tasarımı yazılımın gücüyle birleşmesi, aklınızdaki görüntünün sadece milisaniyeler içinde ekranda olması anlamına gelir.

2-20151117200105.jpg

Apple Pencil’ın zarif kasasının içinde, farklı seviyelerdeki kuvveti ölçebilen, komplike ve hassas basınç sensörleri bulunur. Büyük bir dikkatle yerleştirilen sensörü, Apple Pencil’ın ucunun ne kadar kuvvetli bastırıldığını kesin bir şekilde belirler. Daha kalın çizgiler için daha kuvvetli, daha ince çizgiler içinse daha hafif bastırmanız yeterli. Yaratıcı efektlerin çeşitliliği neredeyse sınırsız. Bu sayede siz de sınır tanımazsınız.

Apple Pencil’ın ucuna yerleştirilen iki eğim sensörü, elinizin yönünü ve açısını tam olarak hesaplar. Siz doğal bir şekilde bir şeyler yazıp çizerken, Multi‑Touch ekran iki sensörün birbirine göre konumunu algılayabilir. Böylece, Apple Pencil’ı tıpkı bir kömür kalemi veya normal bir kalem gibi eğerek, gölge efektleri yaratabilirsiniz.

1-20151117200049.jpg

Apple Pencil’ınızı iPad Pro’ya bağlayarak şarj etmenize imkan veren Lightning konnektörü, Apple Pencil’ın manyetik kapağını çıkardığınız anda karşınızdadır. Konnektör, normalden biraz daha uzun bir tasarıma sahiptir. Bu sayede, iPad Pro’nuz Silikon Kılıfı’nın içindeyken bile Apple Pencil’ı şarj edebilirsiniz. Tam şarj ile 12 saat boyunca karalama ve eskiz yapabilir, not alabilir ve içeriklerinizi düzenleyebilirsiniz.1 Kullandığınız sırada Apple Pencil’ın pili biterse, onu iPad Pro’nuzdan 15 saniye boyunca şarj edip 30 dakikalık kullanım süresi elde edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın