Apple’ın yeni kılıfını akıllı yapan 4 şey

Satışa sunulduğu andan itibaren tartışmaları da beraberinde getiren Apple’ın bataryalı kılıfı Smart Battery Case, arka planda önemli teknolojiler barındırıyor.
Ülkemizde de 380TL seviyesinden satışa sunulan Apple’ın yeni Smart Battery Case adındaki bataryalı iPhone 6S kılıfı oldukça fazla ses getirdi. Tim Cook yeni kılıfın faydalarını sayarak kendisini savunurken, Asus ve LG gibi rakipler de kendi telefonlarında ek batarya ihtiyacı olmadığını vurgulayarak Apple’a taş attı. 
Teknoloji devleri arasındaki polemik devam ederken, kılıf ile ilgili incelemeler de gelmeye başladı. İlk izlenimler adındaki gibi gerçekten akıllı bir kılıf ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Batarya kapasitesinin az olmasına rağmen oldukça kalın gövde şaşkınlık yaratmıştı ancak büyük boyut, telefonun batarya verimini korumak adına geliştirilen özellikler için ayrılmış.
Anten
Kılıf içerisinde pasif bir anten yer alıyor. Pasif anten cihazın ana anteniyle birlikte çekim kalitesini daha da arttırdığı için radyo sinyalleri daha az enerji harcıyor ve böylece bataryanın daha uzun bir kullanım süresi sunması sağlanıyor. Yani kılıf enerji vermenin yanında enerji tasarrufuna da katkı yapıyor. 
Bağlantı
Cihazınızı kılıfa oturttuktan sonra sistem ile arasında bir etkileşim başlıyor. Eğer enerji aktarımı açık değilse, tasarruf modu devreye giriyor ve arka plandaki fazla enerji harcayan uygulamalar kapatılıyor. Enerji aktarımı başladıktan sonra ise tüm uygulamalar yeniden görevinin başına dönüyor. 
Enerji aktarımı
Kılıf sürekli en fazla enerjiyi aktararak çabuk tükenmek yerine, enerji aktarımını belirli bir düzeyde tutuyor ve böylece cihazınıza uzun süre enerji sağlamayı amaçlıyor. 
Bildirim
iPhone 6S cihazında bildiğiniz gibi bataryanızın hangi seviyede olduğunu görebiliyorsunuz. Şarjlı kılıfı taktıktan sonra ise kilit ekranında ve bildirim çubuğunda kılıfın batarya seviyesi de görünüyor. Böylece kullanıcılar ne kadar enerji seviyesi kaldığını takip edebiliyor.  Apple’ın yeni kılıfı içerisinde 1877mAh kapasiteli bir batarya yer alıyor. Açıklamalara göre kılıf; 25 saate varan ek konuşma süresi, 20 saat video izleme, LTE üzerinden 18 saat internet kullanımı şeklinde özellikler sunuyor. 
Rakiplerinden teknolojik olarak farklılaşan bir kılıf olmasına rağmen mutlaka herkes tarafından beğenileceğini söyleyemeyiz. İlk başta yüksek olan fiyatlandırma en büyük eleştiri noktası. Diğer taraftan kalın ve hantal tasarım inceliğe önem veren kullanıcılar için oldukça itici olacaktır. Piyasada bu açıdan öne çıkan pek çok seçenek yer alıyor. Yine de son tercih tabii ki kullanıcıların.   

Bir yanıt yazın