Centos Plesk Panel Otomatik Kurulumu

Merhabalar arkadaşlar. Plesk Panel‘ i her ne kadar Linux konusunda önermesem de ucuza kaçan arkadaşların tek çözüm yolu olduğunu biliyorum. Ama size yinede Directadmin ‘i öneriyorum. Plesk Panel kurulum itibari ile biraz karışık bir panel gibi görünüyor olabilir. Bu nedenden dolayı çoğunuz ürküyor ve kurulumu için profesyonel birinden destek almaya kalkıyorsunuz. Tabi bunun bir çözümü var arkadaşlar. Plesk Panel otomatik kuırulumu içeren bir paket de yayınlıyor. Bu kurulum paketi ile sizlerde tek 1 komut ile Plesk Panel Kurulumunu gerçekleştirebiliyorsunuz. SSH bağlantınızın olması yeterlidir.

wget -O - http://autoinstall.plesk.com/one-click-installer | sh
Yukarıdaki kod ile Plesk Panel ‘inizi otomatik olarak kurabilirsiniz. Arkadaşlar uyarmam gerekiyor. Plesk Panel kurulumunu yapmadan önce, Centos işletim sisteminizin güncel olup olmadığını kontrol edin. En son güncel paketleri yüklemek için yum update -y komutunu kullanın. İşletim sisteminiz güncellensin ve sonrasında Plesk Kurulumunu gerçekleştirin. Bu şekilde sorunsuz bir kurulum gerçekleştirirsiniz. SSH bağlantılarınız için ise Puttyadlı programı kullanmanızı tavsiye ederim.
Plesk Kurulumunuz tamamlandıktan sonra karşınıza tamamlandığına dair bir yazı gelecektir. Bu süre zarfından sunucunuzu kapatmayınız ya da yeniden başlatmayınız. İşletim sisteminize ve donanım özelliklerinize bağlı olarak bu işlem uzun yada çok kısa sürebilmektedir. Aşağıdaki örnek görseldeki gibi bir ekran ile karşı karşıya kalacaksınız. Böylece kurulumunuz bitmiş olacaktır. Sunucunuzu reboot komutu ile yeniden başlattıktan sonra, :8880 portu ile plesk panel sayfanıza ulaşabileceksiniz.

Bir yanıt yazın