Çift ekranlı akıllı telefon devri resmen başladı

Teknoloji devleri şimdi de iki ekranlı telefonlara odaklandı. Samsung’un Edge serisi sonrası Rus YotaPhone da arka kısmında da ekranı olan telefon icat etti. LG’nin cihazı da yolda.

Bugün gazetesinden Murat Gülderen’in haberine göre akıllı telefonda trend çift ekranlı cihazlara doğru kaymaya başladı. Rusya’nın en büyük teknoloji üreticisi Yota Devices bu alandaki ilk telefonunu pazara sunarken,LG de güçlü işlemcilerle donatılan bu yöndeki cihazının hazırlıklarını tamamladı.

Gelecek ay Türkiye‘de Yota Devices Türkiye ve İsrail Ülke Müdürü Aysun Şabanlı çift ekranlı Yota Phone 2 modelinin gelecek aydan itibaren Türkiye’de satışa sunulacağını belirterek “Cihazın sunduğu en büyük yenilik çift ekrana sahip olması.

Telefonun bir yüzü 5 inç Amoled ekrandan, ikinci yüzü elektronikmürekkep ekrandan oluşuyor. Bu anlamda akıllı telefon deneyimini büyük ölçüde farklılaştırıyor” dedi. Elektronik mürekkep ekranıyla 100 saate kadar okuma imkanı da sunan cihazın en büyük özelliklerinden biri de şarjının 5 güne kadar dayanabilmesi. Cihazda 2GB RAM, 2.2 GHz Qualcomm işlemci var.

fft31_mf7270825.jpegLG’DE GERİ SAYIM

Güney Koreli teknoloji devi LG’nin de merakla beklenilen iki ekranlı yeni akıllı telefonu V10 için de geri sayım başladı. Cihaz 1 Ekim tarihinde tanıtılacak. G4 Pro ismiyle de anılan cihaz, Güney Koreli üreticinin resmi YouTube hesabında yayınlanan bir video ile şu ana kadar çıkan sızıntıları adeta doğruluyor. Telefonun 5.7 inç büyüklüğünde Quad HD ekrana sahip olacağı söylenirken Snapdragon 808 işlemcisi ile çalışacağı gelen sızıntılar arasında.

Bir yanıt yazın