Ddos Koruma

Öncelikle bu tip saldırılar hacking amaçlı değildir. Amaç; DoS (Denial of Service) adından da anlaşılacağı üzere servisi cevap veremez (iş göremez) hale getirmektir. Bu da aşırı talep yapılarak sağlanıyor. Bir benzetme yapmak gerekirse 40 kişilik bir otobüse 100 kişinin binmesi gibi birşey. 100 kişiyi bu otobüse bindirirseniz doğal olarak verilen hizmet aksar, aşırı yavaşlar veya durma noktasına gelir. Bu tip saldırılarda da durum böyle. Örneğin; saniyede 1000 bağlantıyı kaldırabilen bir web sitesine 5.000 bağlantı yapılması veya 1Mb bantgenişliği kullanan bir siteye 10Mb'lik istek gönderilmesi de bu tip saldırılarda kullanılan yöntemlerdir. Daha iyi bir örnek vermek gerekirse; ÖSYM'nin sınav sonuçlarını açıkladığı gün sitesine girmek nasıl pek mümkün olmuyorsa, bu tip saldırılarda da olan aynen budur yani aşırı talep. 
ddos-protectionSaldırı bir bilgisayardan yapılıyorsa DoS, birden fazla bilgisayar kullanılıyorsa dDoS (distributed DoS) oluyor. dDoS saldırıları için genelde daha önce ele geçirilmiş zombi bilgisayarlar (Botnetler) kullanılıyor. Anonymous grubunun yaptığı dDoS saldırılarında ise grup üyeleri bilgisayarlarının saldırı amaçlı kullanımı için gönüllü oluyorlar.  
Başta da belirttiğim gibi bu tip saldırılar hackleme veya bilgi çalma amaçlı olmadığı için sitelerin zarar görmesi sözkonusu değil. Dolayısıyla burada asıl cezalandırılanlar bu web sitelerini kullananlar oluyor. Üstelik saldırı yapılan siteler devlet siteleri olursa, saldırı da bana göre tamamen halka yönelik olur. Bu yüzden bu tür saldırılara asla prim verilmemeli ve destek olunmamalıdır. 
 
Ddos Korumalı Sunucu, Ddos korumalı vps, ddos korumalı hosting