Foursquare reklamları, her ölçekteki reklamveren için devrede

foursquare-adsFoursquare reklamları bildiğiniz gibi sayılı büyük reklamveren ve seçilen bazı küçük işletmeler için deneme sürümüne açılmış ve reklam modelleri ilk olarak bu reklamverenlerce denenmişti. Şu anda ise Foursquare, yaptığı hamle ile her boyuttaki reklamveren firmaya, kısacası reklam vermek isteyen tüm küçük, orta ya da büyük ölçekli işletme için devreye girdi.

Foursquare’in verdiği bilgilere göre, Foursquare’de tam 1,5 milyon küçük işletme kayıtlı. Gözünü buradaki önemli fırsata diken Foursquare, küçük işletmelerden de reklam alarak yüksek gelir elde etme ihtimali bulunuyor. Küçük ve yerel işletmelerin Foursquare için önemi büyük çünkü Foursquare reklam modelleri konum bazlı çalışıyor. Kısacası size gösterilen reklamlar, bulunduğunuz konuma ya da arama metinlerinize göre belirleniyor.

Özellikle küçük işletmelerin, büyüklerle rekabetinde de fark yaratabilecek bir konumda bulunan Foursquare reklam modelleri bu yüzden küçük işletmeler tarafından da sevilecektir diye tahmin ediyorum.

Foursquare reklam modeli nasıl çalışıyor?

Foursquare reklam modeli oldukça basit tasarlanmış. Öncelikle Foursquare reklamları sadece reklamla etkileşime geçen (reklama dokunan ve check-in olan) kullanıcılarda bütçe kullanıyor. Yani görüntülenme bazlı bir reklam modeli Foursquare’da şu anda bulunmuyor. Sadece potansiyel müşteri olan kullanıcılar reklamlarla etkileşime geçtiğinde reklamlar para harcıyor.

foursquare-ads-dashboard

comScore’un yaptığı bir araştırmaya göre, akıllı telefonları üzerinden yerel arama yapan insanların yüzde 78‘i satın alma yapıyor. Yani Foursquare reklamlarında arama yapan kullanıcılara doğru hedefleme ile gösterim yaptığınızda muhtemelen potansiyel müşteriyi kendinize çekiyorsunuz.

Foursquare reklamlarının en önemli avantajı, kullanıcılar için rahatsız edici tarzda olmayacak olması gibi gözüküyor. Çünkü reklamlar sadece o mekanın çevresinde bulunan insanlara ya da o mekanla ilgili arama yapanlara gösteriliyor. Bu da reklamların nispeten daha az rahatsız edici olmasını sağlayan bir özellik.

Bir yanıt yazın