Gmail hızlı eylem düğmelerine yenilerini ekliyor

Google, Gmail için sunduğu hızlı eylem düğmelerinin kapsamına daha fazla Google ve üçüncü taraf servisini ekledi. Şimdiye kadar bu düğmelerin farkına varmayanlar için açıklayacak olursak, e-posta kutusunun gelen iletiler listesi içinde bazı konu başlıklarının yanında çeşitli düğmeler göreceksiniz. Bu düğmelere dokunduğunuzda veya tıkladığınızda, söz konusu iletinin ana temasına uygun işlevler hızlı şekilde, iletiyi açmaya gerek olmaksızın gerçekleştirilebiliyor.

gmail-hizli-eylem-dugmeleri-121113

Örneğin, eğer bir toplantı daveti aldıysanız ve bu ileti bir takvim kaydı da içeriyorsa, görüntülenecek hızlı eylem düğmesi yardımıyla gelen bu talebi iletiyi açmadan onaylayabilir veya reddedebilirsiniz.

E-posta iletileri için hızlı eylem düğmelerini destekleyen siteler ve servisler arasına YouTube, Vimeo, Dropbox, Google Dokümanlar gibileri katıldı. Servisleri üzerinden Gmail hesaplarına gönderilen e-posta iletilerinin yanında bu şekilde düğmelerin görünmesini isteyen geliştiriciler de bu işlemi e-postalarına küçük bir kod satırı ekelyerek gerçekleştirebiliyor.

gmail-hizli-eylem-dugmeleri-2-121113Hızlı eylem düğmeleri başta posta kutusunun dolması olmak üzere, e-posta hesaplarıyla ilgili olarak yaşanan çeşitli endişelerin biraz olsun önüne geçmeyi hedefliyor. Sunulan düğmeler sayesinde kullanıcıların hemen sadede gelip aksiyon alması ve işlerine devam etmesi hedefleniyor. Örneğin e-posta aracılığıyla bir video paylaşıldığında, kullanıcılar e-postayı açmadan paylaşılan videoya erişebilecek.

İlgili >> Gmail Blog

Bir yanıt yazın