Googlede Filtreden Çıkma
Google daha çok yeni açılan web sitelerinin yaptıkları hatalı seo sonrasında filtreye alarak Google aramalarından resmen siler. Bu filtre sonrasında web sayfanızın google hitleri azalır hatta neredeyse sıfırlanır, öyle ki kendi isim aramasında bile google’de ilk sayfada çıkmayabilir. Bir sitenin filtreye girmesinin en önemli nedeni Google’nin güvenini kaybetmesidir. Google artık o siteyi filtreye alarak, benim güvenimi kazanırsan filtreden çıkarsın demektedir. Günlük hayatımızda yaşadığımız pek çok olay buna örnektir. Bir kişi bize karşı pek çok hata yaptıysa sonunda güvenimiz azalır ve bir tepki koyarız, bu küskünlüğün geçmesi, tepkinin ortadan kalkması için güvenimizi kazanmasını isteriz. İşte google filtreden çıkmanın anahtarı da budur.
Filtre için bir başka açıklamayı da şu şekilde yapabiliriz; Ziyaretçi ve kullanıcılarına faydalı olmaktan çok kendilerine faydalı olmaya çalışan siteler filtreye girerler. Bu siteler kullanıcılarını görmezden gelir, onların kalitesi, güvenliği, memnuniyeti için uğraşmazlar tek hedefleri Google’dır. İşte Google’ın dahiyane zekası bunu çok iyi kavrayabilmektedir.
Filtre veya diğer ismiyle Sandbox’tan çıkmak için farklı yöntemler vardır. Bu dersimizde filtreden çıkmanın yollarından bir tanesi olan Güvenilirlikten bahsedeceğiz. Güvenilirlik belli farklı aşamalardan oluşmaktadır. Aslında bu yöntem filtreden çıkmanın en sağlam ve en hızlı yoludur.
Google Gözünde Güvenilirlik Sağlama Çeşitleri
1. Aynı anahtar kelimede otoriter olan bir sitede link almak
Örneğin Autocad anahtar kelimesinde bir site filtreye girdi. Eğer bu site yorumlar aracılığıyla, link değişimiyle, forumda konu açarak veya herhangi farklı bir şekilde otoriter olan autocadhocasi.com dan link alabilirse, filtreden çok kısa sürede çıkar.
2. Güvenlik Sertifikalarına Sahip Olmak
Siteleri denetleme yetkisine sahip Google ve web dünyası nezdinde önem taşıyan sitelerden güvenlik veya onay sertifikası almak Google gözünde de sitenin güvenilir bir hale gelmesini sağlayacaktır.
Sitelerin kullanıcı güvenliğini sağladığını doğrulaması bu web sertifikalarına örnektir. Aşağıdaki sitelerden onay almak ve bu sertifikaları sitede göstermek faydalıdır.
http://www.siteadvisor.com/sites/enghost.org
https://safeweb.norton.com/report/show?url=enghost.org&x=0&y=0
http://www.websecurityguard.com/results.aspx?qkw=www.enghost.org
http://www.mywot.com/en/scorecard/enghost.org
http://www.browserdefender.com/site/www.enghost.org/
Diğer bir güvenlik sertifikası da, SSL sertifikalarıdır. Bu sertifikalar da sitelerdeki trafiğin güvenliğini korumakta ve kullanıcıları teminat altına almaktadır. Bu sertifikaların grafiklerini ve isimlerini yayınlamak bile bir güven timsali olabilmektedir.
3. Web Sertifikalarına Sahip Olmak
Güvenlik sertifikaları gibi web sertifikaları da, kullanıcılar için bir kalite yönergesidir. Web sitelerine gereken özeni gösteren site sahipleri, tüm tarayıcı uyumsuzluklarını ortadan kaldırarak, kullanıcıları için en düzgün görüntüyü yakaladıklarını w3c sertifikaları ile onaylarlar. Creative Commons ile de içeriklerinin kalitesini onaylayan siteler diğer maddeler de yerine getirildiğinde artık Güvenilir Onayı almaya hak kazanmışlardır.
4. İndexsiz Url Sayısının Çokluğu
Diğer bir güven kriteri seohocasi.com olarak indexsiz url tabirini kullandığımız Google arama sorgusudur. Bu arama sorgusu “seohocasi.com -site:seohocasi.com” yapısını kullanır. Bu sorgulamanın mantığı şudur; Google da seohocasi.com sitesi haricinde kaç sitede seohocasi.com yazısı geçiyor. Biraz daha açarsak, kendi sitemiz dışındaki sitemizin url sayısıdır. Bu sitemizin başka sitelerde ne kadar tanıtıldığını gösterir. Bu sayı arttıkça, sitenin paylaşanı, tanı tanı çok o siteye güvenini çok anlamına gelir.