GTA 5 PC Versiyonu İptal Edilebilir!

640x360xgta-5-pc-versiyonu-iptal-edilebilir-1_640x360.jpg.pagespeed.ic.NwH2TaVlph

Eğer siz de GTA 5 PC versiyonunu heyecanla bekleyen oyunculardansanız bu haberimize yukarıdaki manşet görselimizde yer alan Trevor gibi bir bakış atmanız doğal karşılanabilir. Hatırlanacağı üzere GTA 5 ya da uzun adıyla Grand Theft Auto 5 ilk olarak 2013 yılının Eylül ayında eski nesil konsollar olan PlayStation 3 ve Xbox 360 için resmi olarak yayınlanmıştı. Oyun sadece eski nesil konsollarda yakaladığı satış rakamlarıyla video oyunları tarihinde rekor kırmış ve oyun dünyasının en çok satan oyunu olmuştu. PC oyuncuları ise o tarihten itibaren sadece oyunun oynanış videolarını izlemekle yetinmişlerdi.

Rockstar, GTA 5'in eski nesil versiyonunu yayınlamasının uzun bir süre ardından geçtiğimiz Haziran ayında oyunun yeni nesil konsollar ve PC için de yayınlanacağını resmi olarak duyurmuştu ve GTA 5 PC çıkış tarihiolarak 2014 sonbaharını işaret etmişti. Fakat bu tarih, eğer ortaya çıkan son söylentiler doğruysa, ertelenebilir veya GTA 5 PC versiyonu tamamen iptal edilebilir.

Bu söylentilere göre Rockstar'da çalışan bir pazarlama görevlisi olan John Hoffberger'in sözleri oyunun PC versiyonu konusunda geliştirici Rockstar'ın ve yayıncı Take-Two'nun anlaşamadığına işaret ediyor. Hoffberger'e göre Rockstar GTA 5 PC versiyonunu baştan itibaren geliştirmek istememiş. Fakat oyuncu topluluğunun baskıları sonucu böyle bir karar alınmış. Fakat son alınan kurumsal kararlar gereği GTA 5 PC versiyonu ertelenebilir veya tamamen rafa kaldırılabilirmiş.

Rockstar şu an için konu hakkında resmi bir açıklama yapmış değil. Gelişmeleri takip ediyor ve size bildiriyor olacağız.

GTA 5 PC versiyonunun Steam üzerindeki sayfasına bu bağlantıyı kullanarak erişebilir, oyunun ön siparişe açılması gibi durumları buradan takip edebilirsiniz:

Bir yanıt yazın