Hacker Olmak

Hacker Olmak !



Evet, hacker olmak. Ne yapmalı, ne etmeli de hackerlığa adım atabilmeli… Eminim'ki, bu yazıyı okuyanların %90 'ı aynı şeyi düşünüyordur. Fakat zannetme ki, bu yazıyı okuduktan sonra web sitelerini hack etmeye başlayacaksın,ya da arkadaşının internet account şifresini bulabileceksin… Ayrıca şunu da bilmelisin ki,başlamak hiçbir zaman,bitirmenin yarısı olmamıştır… 🙂 Ben sana balık vermeyeceğim, sana balık tutmasını da öğretemem, sana ancak balık tutmasını öğrenmeye giden yolu gösterebilirim… IRC ile ilgili birşey eklemek isterim; nuke atmak, flood yapmak gibi basit olayları gerçekleştirmek,hacker olmak demek değildir. Bu tür işlemler, fazla beceri gerektirmeyen, kolay sayılabilecek, herkesin yaptığı şeylerdir.Nuke atarak hacker olduğunu sanan kişiler aslında içten içten yanmakta ve egosunu bastırmaya çalışmaktadır.Peki hacker ne demektir o zaman? Hacker, hack eden kimselere denir.Hack etme olayı ise hacking diye adlandırılır.

O zaman hacking ne demektir? Walla o ne demek ben de bilmiyorum… :)))

Hacking, kapalı bir bilgisayar sistemine, bilgi almak için sızmaktır. Amaç bilgi almaktır.Amaç zarar vermek,para çalmak, dosya silmek değildir, o işi hackerlar değil, crackerlar yapar. Bir de phreaking var. Bunu da kısaca şöyle tanımlayabiliriz. Hacking + telefon sistemleri, bu ikisini birlikte düşününce anlamı çıkıyor sanırım.Şimdi heyecanla beklediğin

an geldi. "Nasıl hacker olunur?" Çoğu bilgisayar kullanıcısının hayalidir hacker olmak.Şimdi biraz da bundan bahsedelim. Hepsinden önemlisi :Okumak. Herşeyi oku. Internet ve bilgisayar dergileri en iyi kaynaklardır. Mutlaka oku. Kilit nokta okumak. Seni ilgilendirmese bile oku,sıkılsan bile oku,eğer biryerde takıldıysan oku, web sayfalarını oku,ezbere gitme, oku oku oku, okumaya devam et. Eğer bu konula daha önceden de ilgiliysen, linux hakkında az çok duyumlar almışsındır. Linux bir unix türevi işletim sistemidir. Ancak windows'dan,dos'tan çok farklı bir yazılımdır, bu yüzden kullanması da belli bir birikim,bilgi ister.



Genelde,hackerlar linux kullanır, bu yüzden çoğu kişinin aklına şu kazınmıştır :

"Linux'suz hacker olunmaz…" Ama emin olki linux kullanmadan hack edebilirsin. Kendini linuxa şartlama.Azimli sıçanın ne yaptığını asla unutma. Sen de bir azimli sıçan olmalısın. Bu arada okumaya devam et.

(herşeyi oku, okumak kilit nokta) Bigisayarını sev, onunla bol vakit geçir. Arkadaşların top oynarken sen bilgisayarınla Çalış . Evet aynen öyle,kendini eve kapat, öğrenmeye çalış, oku, oyun falan oyna. Evden ne kadar az çıkarsan, bilgisayarına ne kadar bağlanırsan, o kadar hızlı öğrenirsin. Bu aynı logaritma grafiğine benzer. Öğrenme hızın, öğrendikçe artacaktır, bunu sen de göreceksin. Oku, herşeyi oku. Problemlerle karşılaşacaksın, sakın yılma,yardım iste,yardım bulamayabilirsin, kendin çözüme ulaşmaya çalış, gerekirse uyuma, gözlerin morarsın,iştahın kesilsin, ama problemler karşısında sakın yılma. Başarıya ulaştığında kendini çok çok daha dinç hissedeceksin. Oku, sürekli oku. Kasanı aç. Kartlarla oyna, jumperlarla uğraş, anakartı incele, kablolara bak,onlarla da ilgilen.Masanda bir kolonya bulunsun. Kafayı yicek gibi olursan hemen kafandan aşağı dök.Bu gerçekten seni rahatlatır.Oku, git soundcard kitapçığını oku. Bir süre sonra geceleri rüyanda chat edecek,bilgisayar kullanacaksın. Bu bir gelişme sayılır. Daha ne diyeyim Yani UğRaşmalısın ..Yani PARÇALA EwLaT..!ama ÖğRen.. Dene We GöR..!!!

Bir yanıt yazın