Huawei Honor 7 Enhanced Edition duyuruldu

Bu yıl akıllı telefon pazarında 100 milyon satış rakamı hedefine emin adımlarla ilerleyen Huawei, pazarı boş bırakmıyor. Firma şimdi de Honor 7 Enhanced Edition modelini duyurdu.

Huawei’nin alt seviye akıllı telefon pazarında en önemli kozu haline gelen Honor serisi, hali hazırda yedinci nesli ile piyasada boy gösteriyor. Firma, ülkemizde de gelecek yıl boy göstermesi beklenen Honor 7 modelini ufak rötuşlarla Çin’de yeniden piyasaya sürdü. 
Huawei Honor 7 Enhanced Edition olarak adlandırılan yeni modelde büyük değişiklikler yok ancak bazı farklılıklar var. Donanım kısmı Honor 7 ile tamamen aynı. 5.2 inçlik Full HD ekrana sahip olan Huawei Honor 7 Enhanced Edition, firmanın 64-bitlik Kirin 935 yonga setinden gücünü alıyor. 2.2GHz saat hızında çalışan bu yonga setinde 4+4 formatında 8 adet Cortex-A53 çekirdeği bulunurken, grafik tarafını ise Mali-T628 birimi üstleniyor. 
Tamamen metal kasaya sahip olan modelde 3GB RAM ve 132GB artırılabilir kapasite yer alıyor. Arka kısımdaki 20MP çözünürlüğündeki Sony sensör f/2.0 aralığına sahipken faz algılamalı otomatik odaklama ile destekleniyor. Arka kısımda ayrıca bir parmak izi okuyucu da mevcut. Ön kamera ise 8MP çözünürlüğe sahip. NFC, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1 gibi teknolojilerle donatılan modelde 3100mAh gücündeki batarya 10 dakika şarj ile yüzde 25, 30 dakika şarj ile yüzde 50 doluluk oranına ulaşabiliyor
Farklılıklara gelecek olursak bir tanesi; orijinal modeldeki 16GB/64GB depolama seçeneklerinin yerine sadece 32GB kapasitenin yer alması. Ayrıca işletim sistemi de en yeni Android 6.0 sürümü ve üzerinde EMUI 4.0 kullanıcı arayüzü çalışıyor. 
Yazılım tarafında Baidu ile elele veren Huawei, cihaza yeni bir dijital asistan eklemiş. Sesli komut ile aktive olabilen bu yeni dijital asistan, Baidu’nun bulut altyapısını kullanarak fonksiyonlarını çok hızlı bir şekilde yerine getirebiliyor. Son olarak cihazın, hızlı şarj teknolojisini tam olarak desteklediğini söyleyebiliriz zira donanım tarafında bu destek sağlanırken, orijinal modelde adaptör desteği yoktu. Huawei Honor 7 Enhanced Edition kutuya 9V-2A adaptör koyuyor ve hızlı şarj imkanını harici adaptörlerle sağlama ihtiyacını ortadan kaldırıyor. 
Huawei Honor 7 Enhanced Edition modelinin fiyatı yaklaşık 309$ olarak açıklandı. Huawei Honor 7 ile ilgili ise bir müjde var zira 16GB LTE versiyonun fiyatı 280$ civarına kadar çekilmiş durumda. Daha önce 16GB LTE versiyonun fiyatı 310$-320$ seviyesindeydi. Yani yaklaşık 30$’lık bir indirim söz konusu. Huawei Honor 7 16 GB LTE versiyonunun ülkemize 1200-1300TL seviyesinden girmesi bekleniyordu. Yapılan bu son indirim ile cihazın 1200TL seviyesine yaklaşma ihtimal artıyor.    

Bir yanıt yazın