iMessage üzerinden yakında para gönderimi yapabileceksiniz

Apple’ın popüler mesajlaşma platformu iMessage, yakında kullanıcıların birbiri arasında para göndermesine imkan tanıyacak yeni bir sistemin hazırlıklarını yapıyor.   
İnsanların internet üzerinden birbiri ile yakınlaşmasını sağlayan iletişim uygulamaları son dönemde kişiden kişiye para gönderimi için de kullanılmaya başlandı. Facebook’tan sonra Apple da mesajlaşma platformuna ödeme sistemi entegre ediyor. 
Sektörden gelen bilgilere göre iMessage kullanıcıları yakında birbirlerine para gönderme imkanına sahip olacak. Apple Pay üzerinden gerçekleşecek olan para gönderme işlemlerinde aktarımı sadece anlaşmalı bankalar üstlenecek. Apple böylece para aktarım lisanslarından kurtulmuş olacak. 
Facebook Messenger gibi örnekler para aktarımını üstlendiği için sürekli düzenleyici kurumlar tarafından denetleniyor. Bu nedenle tüketici tarafına tam olarak odaklanamıyor. Apple aynı zamanda bu dezavantajı da bertaraf edecek. 
Apple’ın geçen yıldan bu yana kullanıcılar arası para gönderimi konusunda çalışmalar yaptığı ve özel bir ekip kurduğu belirtiliyor. iOS kullanıcıları arasında çok popüler olan iMessage platformunun para gönderimi için kullanılması ile Apple Pay müşteri veritabanı da artmış olacak. Apple bu gönderimlerden bir bedel almayacak ancak kullanıcı sayısının artmasından faydalanacak. Henüz bankalar ile teknik görüşmeler tamamlanmadığı için para gönderimi sisteminin kısa vadede kullanıma sunulması beklenmiyor.    

Bir yanıt yazın