InFocus’tan dev bir PC daha!

Turkcell’in geliştirdiği Türkiye’nin ilk yerli tasarım akıllı telefonu Turkcell T40 kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Turkcell’in Ar-Ge üssü Turkcell Teknoloji’de geliştirilen Turkcell T40 fark yaratan fonksiyonları ve tasarımıyla dikkat çekiyor.

Üstün HD kalitesiyle aramalarda daha canlı, multimedya uygulamalarda daha keyifli ses deneyimi sunan Turkcell T40 keyifli anları etkileyici fotoğraf ve videolara dönüştüren gelişmiş kamera özelliklerine de sahip. Türk mühendisleri tarafından tamamen T40’a özel tasarlanan Turkcell arayüz ise kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Tavsiye edilen peşin satış fiyatı 499 TL olarak açıklanan Turkcell T40’a 2 Ekim’den itibaren turkcellmagaza.com ya da Turkcell İletişim Merkezleri’nden 24 ay boyunca tarifeye ek ayda 8-24 TL arasında değişen kontratlı tektliflerle de sahip olabilecek. Kurumsal müşteriler de kendilerine özel cazip Turkcell T40 kontratlı tekliflerinden yararlanabilecek.

Turkcell T40 kontratlı olarak alanlar Turkcell’in hediyesi 3 aylık Turkcell TV Standart Paketi ve 3 aylık Turkcell Müzik 15 şarkı indirme hakkı sayesinde her an her yerden müzik ve TV keyfi yaşayacak. Turkcell Akıllım Güvende ile akıllı telefon sigortası ve akıllı telefon asistans hizmeti ilk 10 bin kişiye hediye edilecek. Üstelik Turkcell T40’ları sıvı teması ve kazaen kırılmalara karşı sigorta kapsamına alan Akıllım Güvende ile sigorta kapsamındaki hasarlı cihazlar kullanıcıdan alınıp, tekrar bulundukları adrese teslim edilme ayrıcalığı sağlanıyor.

Hulusi Acar: Yüksek teknolojiyi herkesin erişebileceği fiyata sunuyoruz
Türkiye’nin ilk yerli tasarım akıllı telefonunu Turkcell’lilerle buluşturmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Acar şöyle devam etti:

“Mobil internette fırsat eşitliği vizyonu ve herkesi akıllı telefon sahibi yapma hedefiyle yola çıkarak kendi adımızla ilk telefonumuzu sunduğumuzdan bu yana yaklaşık 1 milyon T serisi cihaz sattık. Bugün sadece kendi adımızı vermekle kalmayıp, Türkiye’de tasarladığımız Turkcell T40 ile Türk insanına hakkettiği kalitede yüksek teknoloji ürünü bir akıllı telefonu çok uygun fiyata sunmanın gururunu yaşıyoruz. Gelişmiş ses ve kamera gibi teknolojik özellikleri, Türk kullanıcıların alışkanlıklarına göre geliştirilmiş hayat kolaylaştıran arayüzü ve Turkcell’in zengin mobil uygulama dünyasını herkesin erişebileceği fiyatta bir araya getiren T40 ile Turkcell’liler bir adım önde olacak.”

Gelişmiş ses özellikleri

Turkcell T40, dikkat çekici teknolojik özelliklere sahip. HD ses özelliği ile konuşma esnasında duru ve anlaşılır ses iletimi ile daha iyi bir ses deneyimi sağlayama iddiasındaki cihazın gürültü engelleyici (Noise Cancellation) özelliği, gelişmiş ses teknolojisini bir adım daha ileri taşıyor: “Fluence Çift Mikrofon” mikrofon çözümü sayesinde bir mikrofon kullanıcının sesini alıp en iyi kalitede iletirken, diğer mikrofon arka plan seslerini algılayıp filtreliyor. T40, bu özelliği sayesinde, bulunduğunuz ortamdaki gürültüden bağımsız olarak sesinizi iletebilmeyi hedefliyor..

Cihazın SRS sertifikalı Surround Ses Teknolojisi ise Turkcell TV, Turkcell Müzik ve Fizy gibi multimedya uygulamalarını ses kalitesi ile mükemmel düzeyde destekliyor.

Akıl dolu kamera

Daha üst segmentlere yönelik telefonlarda bulunan kamera özellikleriyle gelen Turkcell T40, yalnızca seste değil kamerada da iddialı. Görüntülü görüşme sağlayan ön kameranın yanı sıra 5 MP Flash arka kameraya sahip cihazın gelişmiş kamera özellikleri, Sıfır Deklanşör Gecikmesi (Zero-Shutter Delay) özellliği her anı yakalamanızı sağlıyor. Turkcell T40’ın kamerası aynı zamanda, Yüz Tanıma, HDR özelliğiyle çekim yapabilme ve Otomatik Sahne Tanıma özelliklerine sahip.

Dahili hafızası 4GB olan Turkcell T40’ın ağırlığı yalnızca 135 gram. Qualcomm’un 1.2 GHz Çift Çekirdekli işlemcisine sahip cihazın ekran büyüklüğü ise 4 inç. T40’ın işletim sistemi Android 4.1 Jelly Bean. Turkcell arayüzüyle tasarlanan cihazın pili ise yaklaşık 240 saat bekleme, 480 dakika konuşma süresi sunuyor.
NFC özelliğini içinde barındıran Turkcell T40, Turkcell şebekesinin desteklediği tüm noktalarda WiFi Offload desteği de sunuyor.

T40’ta “Türk Dokunuşu”

Turkcell, kendi markasıyla kullanıcıya sunacağı T40’ın “Türkiye’ye özel” olmasına özen gösterdi. Turkcell T40, Türk mühendislerinin geliştirdiği özel Android arayüzü, Türk dokunuşları taşıyan arka kapak ve ses tasarımları ve Türk insanının gün içerisinde en çok kullandığı uygulamalara kolaylıkla erişim sağlayan “kart ekranı” ile fark yaratıyor.

Turkcell T40’ın “kilit ekranı”; okunmamış mesaj, cevapsız çağrı ve e-postalarınızı cihazı açmadan görüntülemenizi ve tek bir dokunuşla yanıtlamanızı sağlıyor. Toplam 9 karttan oluşan “kart ekranı”nda ise Favori Kişiler, Sık kullanılan Uygulamalar, Mesajlar, E-posta, Fotoğraflar, entegre bulut uygulaması, Facebook, Takvim ve Arama kısayolları bulunuyor.

T40’ın mesaj, alarm, zil vb. sesleri de yine bağlama-vapur sesi gibi Türkiye’ye özgü esintiler taşıyor. Ancak cihazın tasarım özellikleri arasında en dikkat çekici olan, arka kapakta kilimden dantele, nazar boncuğundan İznik çinisine ve laleye dek Anadolu coğrafyasının tarihi ve kültürel değerlerinden esinlenen alternatifler sunulması. Turkcell müşterileri, ilk yerli akıllı cep telefonu T40’ı kullanırken Topkapı Sarayı’ından mimari esintiler içeren veya Selçuklu Yıldızı gibi orijinal desenlerin modern çizgilere taşındığı arka kapak alternatifleri de tercih edebilecekler.

Turkcell T40 – Teknik Özelliklerr />İşlemci
Qualcomm 8225 1.2 GHz Çift Çekirdek

Dahili Hafıza
4 GB

Ekran
/>4.0″ WVGA (480×800) LCD IPS 256K

Kamera
5 MP Flash Arka-0.3 MP Ön Kamera,

Kamera Özellikleri
Yüz Tanıma Özelliği, Gülümseme Tanıma, HDR,
Sıfır Gecikme, Otomatik Sahne Tanıma

Ses Özellikleri
HDOn, Gürültü Engelleme, Surround Ses

Pil
1600 mAh (Yaklaşık 240 saat bekleme, 480 dakika konuşma)

Kullanıcı Arabirimir />Turkcell Arayüz

NFC
Var

İşletim Sistemi
Android 4.1 (Jelly Bean)

Boyutlar
126mm x 64.8 mm x 10.85 mm

Ağırlık
135 gram

Bir yanıt yazın