İngilizce dilbilgisi eğitimini internete taşıyan noredink, Google Ventures’tan 2 milyon dolar yatırım ald

noredink-logoHer dönemin değişen iletişim kanalları ile bir şekilde eğitim bir araya gelmiştir. Daha önce televizyonda açık öğretim dersleri, CD’den üniversiteye hazırlık kursları sunulmuştu. Ellerinde tablet veya akıllı telefonlar ile oyun oynayan, daha okuma yaşına gelmeden Facebook’ta gezinen yeni nesli düşündüğümüzde yakın bir gelecekte eğitimin daha fazla internet ortamına taşınacağını söyleyebiliriz.

Chicago’da İngilizce öğretmenliği yapmış Jeff Scheur tarafından öğrencilerin dil bilgisi hatalarını düzeltmek amacıyla kurulan NoRedInk, yeni nesil web tabanlı eğitim projelerinden birisi. Geçtiğimiz sene San Fransisco’da kurulan NoRedInk, ilk yılın sonunda Google Ventures‘ın da aralarında bulunduğu 3 yatırım şirketi tarafından toplam 2 milyon dolar yatırım aldı. 

noredink sayfa görüntüsü

Ücretsiz olan NoRedInk’te öğrenci üye olurken tek sayfada ilgi alanlarını, sevdiği ünlüleri, takip ettiği dizileri belirtiyor. Böylece İngilizce dil bilgisi soruları kişiselleştirilerek  soruluyor. NoRedInk’in Britney Spears, Justin Bieber ve Madonna gibi öğrencinin hayran olduğu kişilerin kullanıldığı sorular ile sınavları daha da eğlenceli hale geldiğini söylebiliriz.

Öğrenci eğlenceli soruları cevaplarken, arka planda öğretmenler öğrencilerin yaptığı testleri, doğruları, yanlışları takip edebiliyor. Öğretmenleri kağıt okuma yükünden kurtaran sistem istatistik bilgileri ile konulara göre öğrencinin zayıf konularını belirtiyor.

Böylece öğretmenlere tekrar edilecek konular yönüyle yardımcı oluyor. Kağıt kullanımını minimuma indirerek çevreye katkı sağlayacak projede, İngilizce dil bilginizi geliştirmek istiyorsanız sizde kullanabilirsiniz.

Özellikle İngilizce eğitiminde sürekli grammer kitapları doldurmuş bir neslin öğrencisi olarak, NoRedInk‘in bu yönüyle sadece Amerika’dan değil tüm dünyadan ilgi göreceğini söyleyebiliriz. :)

Bir yanıt yazın