iPhone 6S serisi ne kadar uzun 4K video çekebiliyor ?

 Apple’ın hafta içindeki lansmanı ile teknoloji dünyasına merhaba diyen iPhone 6S serisinde pek çok önemli yenilik bulunuyor. Ancak Android rakiplerinden farklılaşmasını sağlayacak en önemli unsur 4K video kaydı için süre kısıtlamasının olmamasıydı. 
Donanım-yazılım uyumunu iyi koruyan Apple, 4K videolarda sistemin ısınmasının da önüne geçiyor. Böylece kullanıcıya uzun süreler boyunca 4K video kaydı yapabilme olanağı tanınıyor. 
Ancak her konuda olduğu gib bu konuda da bir kısıtlama mevcut. O da depolama kapasitesi. Harici bir kart desteği olmayan iPhone modelleri mecburen 4K video kaydını ana hafızaya yapıyor. Sistemin kendi kullandığı depolama alanı da hesap edildiğinde 4K videolar için aslında önemli bir kısıtlama mevcut. 
Bir dakikalık 4K 30fps video kaydı ortalama olarak 375MB seviyesinde yer tutuyor. 16GB kapasiteli iPhone 6S modelinin tüm alanı boş olarak hesap edersek 40 dakikalık 4K video sığabiliyor. Ancak sistem dosyaları, uygulamalar, kullanıcının diğer dosyaları ile bu süre daha da düşecektir.
Depolama alanı arttığında tabii ki video kaydı da uzuyor. 64GB kapasiteli iPhone 6S modelinde 3 saat, 128GB kapasiteli iPhone 6S modelinde ise 6 saat 4K video kaydı yapabilmek mümkün. Ancak yine dediğimiz gibi sistem ve kullanıcı dosyaları nedeniyle bu süre kısalıyor.    

Bir yanıt yazın