Japan Display yeni iPhone 6S ekran siparişlerinin yarısına hakim oldu

 Apple’ın yeni iPhone 6S serisini lanse etmesi ile birlikte cihazların bileşenlerinin kimler tarafından üretileceği teknoloji gündemini meşgul etmeye başladı. Yerine göre bir yılda 200 milyon satış adedine yaklaştığı için bileşen tedariği yapan firmalar da önemli bir gelir elde ediyor. 
Apple’ın son dönemde Güney Koreli panel üreticilerinden uzaklaşarak daha ziyade Japon ve Çinli panel üreticilerine yönelmeye başladığı gündeme gelmişti. Yeni iPhone modellerinde de Apple aynı stratejiyi devam ettirecek gibi görünüyor. 
Sektörden gelen bilgilere göre yeni iPhone 6S panel tedariğinin yüzde 50’si Japon JDI ortaklığından yapılacak. LG tedarikte yüzde 48 pay alırken, Sharp da yüzde 2 paya sahip olacak. Kaynaklar yıl sonuna kadar iPhone 6S sevkiyatlarının 92 milyona ulaşabileceğini düşünüyor. 
Bunun haricinde henüz resmiyet kazanmayan Apple’ın JDI ortaklığına 1.7 milyar dolar civarında bir yatırım yaptığı iddiası mevcut. Bu yatırım ile 2016 yılı başlarında JDI ortaklığı Apple için daha fazla ekran tedariği yapmaya başlayacak. Bu hamle ile birlikte gelecek yıl JDI ortaklığının tedarik payının bir miktar daha yükseleceği ve LG’nin de gerileyeceği tahmin ediliyor.    

Bir yanıt yazın