LastPass satıldı

Son dönemde mobil ve masaüstü platformların en çok tercih edilen şifre ve kimlik saklama yazılımlarından birisi haline gelen LastPass, pazardaki büyük balıkların gözünden kaçmadı ve satıldı.
Müşterilerine ortak çalışma ve BT yönetimi için uzaktan veri erişimi sunan LogMeIn, LastPass platformunu 110 milyon dolara satın aldığını duyurdu. 2003 yılından bu yana faaliyet gösteren LogMeIn, global olarak 8 ofise ve 800 çalışana sahip.
Firma veri erişiminde daha güvenli sistemler sunabilmek adına LastPass’ı satın aldığını belirtiyor. Geçmiş yıllarda siber saldırıya uğrayan şirketlerin milyonlarca kullanıcı verisinin ortalığa saçılması kişisel verilerle haşır neşir olan firmaların yeni arayışlara girmesine neden oluyor. LogMeIn kısa yoldan bir çözüm bulma yoluna gitmiş gibi görünüyor.
LogMeIn, 110 milyon doların yanında iki yıl boyunca LastPass’ın sisteme entegrasyon çalışmaları için de 15 milyon dolar daha ödeyecek. Özellikle firmanın kimlik yönetimi platformu Meldium, LastPass ile ortak projeler geliştirecek. Satın almanın yıl sonuna doğru tamamlanması bekleniyor.

Bir yanıt yazın