Microsoft giyilebilir cihaz pazarında büyük oynayamayı hedefliyor

TechCrunch’ın isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Microsoft çok sayıda giyilebilir teknoloji patenti almaya hazırlanıyor. Yazılım devinin Osterhout Design Group isimli küçük bir şirket tarafından tasarlanan patentler için 200 milyon dolara yakın bir ücret ödemeye hazırlandığı iddia edilirken, taraflar arasındaki görüşmelerin halen sürdüğü belirtildi.

microsoft-logo-191012

Mobil cihaz pazarı çok hızlı bir büyüme içinde olsa da, Microsoft’un akıllı telefon ve tabletleriyle bu pazardan elde ettiği pay şirketin hedeflerinin oldukça uzağında kalıyor. Giyilebilir teknoloji henüz nispeten bakir ve fethedilmemiş bir bölge olduğu için Microsoft’un bu pazara yönelik çeşitli planları olduğu bilinse de, bu planlar daha çok ”konsept” seviyesinde kalmıştı. Şirket daha önce dokunmatik olmayan giyilebilir cihazlarla ilgili bazı projeler oluşturmuş, aynı zamanda Google Glass benzeri başa giyilen bir aksesuar için patent başvurusunda bulunmuştu.

San Francisco merkezli olan Osterhout Design Group daha çok askeri bir üstlenici olarak bilinse de, şirketin tasarım oyuncaklar ve tüketici ürünleriyle ilgisi olduğu biliniyor. TechCrunch’ın haberine göre, giyilebilir teknolojiyle ilgili olarak 140 civarı patente sahip olan şirketin elinde artırılmış gerçeklik temelli gözlük ve saatlere yönelik patentler mevcut. Google LG ve Samsung’un da Osterhout Design Group’un patentleriyle ilgilendiği, ancak şu an için en şanslı şirketin Microsoft olduğu da TechCrunch’ın haberinde belirtiliyor.

İlgili >> TechCrunch

Bir yanıt yazın