Microsoft Office Web Uygulamalarına gerçek zamanlı çalışma desteği ekledi

Microsoft, Office Web Uygulamalarını Google Drive içinde bulunan Google Docs ile girdiği rekabette geri kalmaması adına yeni özelliklerle güçlendirdi. Kullanıcılar bundan böyle bir dosya üzerinde, tıpkı Google Docs’ta olduğu gibi, gerçek zamanlı olarak birlikte çalışabilecek.

microsoft-office-web-081113

Bundan böyle kullanıcılar bir Office Web Uygulamaları sayfası üzerinde düzenleme yaparken düzenleme yetkisine sahip diğer kullanıcıların bulunduğu bir liste görecek. Bu kullanıcıların o anda yaptığı düzenleme faaliyetleri de sayfa üzerinde gerçek zamanlı olarak gösterilecek. Tıpkı normal bir Office Web Uygulamaları belgesinde olduğu gibi, birden fazla kişinin üzerinde çalıştığı belgeler de gerçek zamanlı olarak kaydedilebilecek.

Kullanıcıların bu destekten faydalanmaları için bir bilgisayar kullanmaları gerekmeyecek. Microsoft’un Windows tablet, iPad ve diğer mobil cihaz uygulamaları üzerinden de bu gerçek zamanlı çalışma desteği sağlanacak. 2010 yılından bu yana aktif olan Office Web Uygulamaları kullanıcılara internet üzerinden Excel, PowerPoint, Word ve One Note gibi Office uygulamalarına ücretsiz erişim imkanı sunuyor.

Dosya üzerinde düzenleme yapan kişilerden biri çevrim dışı olsa bile Office uygulamalarının tüm özelliklerinden faydalanarak dosya üzerinde çalışmaya devam edebiliyor. Kullanıcı tekrar internet bağlantısına kavuştuğu zaman eş zamanlama gerçekleştirilecek ve ekip arkadaşlarının bu düzenlemeleri görmesi mümkün olacak. Microsoft bu yeni özelliğe ek olarak, Office Web Uygulamalarını kullananlara dosyalarını biraz daha parlatmalarını sağlayacak yeni formatlama araçları sunmayı da ihmal etmedi. Şirketten yapılan açıklamada Office Web Uygulamalarını ücretsiz masaüstü sürümüne yaklaştıracak yeniliklerin yolda olduğu ve bu değişikliklerin arasında Android kullanıcılarına belge düzenleme imkanı verilmesinin de yer aldığı belirtildi.

Ä°lgili >> Microsoft

Bir yanıt yazın