Mobil email uygulaması Boxer, VMware’e satılıyor

 Mobil tarafta en beğenilen email uygulamalarının başında gelen Boxer, bir süre önce Cyanogen ile bir anlaşma yapmış ve Cyanogen işletim sisteminde yerleşik email uygulamasına temel olmuştu. Firma bu kez satın alma ile teknoloji gündemine oturdu.
EMC firmasının ve dolayısıyla Dell’in müstakbel iştiraki konumundaki VMWare, Boxer geliştiricilerini satın almaya hazırlanıyor. Bulut tabanlı sanallaştırma yazılımları ile tanınan VMWare’nin daha önceden mi böyle bir karar aldığı yoksa Dell’in mi bu satın almada etkili olduğu merak konusu.
VMWare satın alma sonrasında Boxer teknolojilerini Air Watch teknolojileri ile birleştirecek. Firma geçen sene satın aldığı Air Watch ile kurumların çalışanlarına ait mobil cihaz ve taşınabilir bilgisayarlarını sisteme entegre etmesine yardımcı oluyordu. Ayrıca platform bu alana özel email, tarayıcı gibi çeşitli uygulamalar da sunuyordu.
Boxer’ın Air Watch ile entegrasyonu sonrasında ortaya çıkacak kurumsal uygulamaların son kullanıcıya yönelik olarak da optimize edilmesi bekleniyor. Böylece Cyanogen gibi Boxer ortakları bundan en iyi şekilde faydalanabilecek. Satın almanın bedeli açıklanmadı.    

Bir yanıt yazın