Nokia Lumia 1020 ile zoom yeniden keşfedildi

Nokia Lumia 1020 ile zoom (yakınlaştırma) yeniden keşfedildi. Nokia Lumia 1020, 2. nesil 41 megapiksel kamerası ve zoom özelliğini yeniden yorumlayarak bir gözün görebileceğinden çok daha fazla detayı görüntülemeyi sağlıyor.Piyasadaki rakip cihazlardan farklı olarak, Nokia’nın, optik görüntü sabitleyicinin de dahil olduğu yenilikçi PureView teknolojisine sahip olan Nokia Lumia 1020, herhangi bir dijital kameradan alınabilecek en net görüntüyü üretiyor.
 
Lider donanım teknolojisi, Nokia Pro Camera adlı yeni bir uygulamayla bir araya gelerek herkesin profesyonel fotoğraflar çekebilmesine olanak tanıyor. Bu Teknoloji ile kullanıcılar fotoğraf çekmeden önce ya da sonra görüntüde istedikleri alanı seçerek detaylarda farklı hikayeler yaratabiliyor. Ayrıca, ayarların final fotoğrafı ya da videoyu nasıl etkileyeceğini görsel olarak gösteren bir arayüze sahip olan Nokia Pro Camera, çekim yapmayı, düzenlemeyi ve fotoğraflarla videoları emsalsiz bir netlikte paylaşmayı her zamankinden daha kolay kılıyor.
 
Dual capture (çift çekim) denen yeni bir özellik kullanan Nokia Lumia 1020, sınırsız düzenleme fırsatı tanıyan 38 megapiksel yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekiyor ve Windows Phone 8 işletim sistemi üzerinden sosyal ağlar ile paylaşımı kolay 5 megapiksel çözünürlüğe sahip fotoğraflar üretiyor.
 
Nokia Lumia 1020’nin 41 megapiksel, altı lensli lider ZEISS optik sensörü, düşük ışık koşullarında bile net fotoğraflar çekmeye olanak tanıyan optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip. Ayrıca Nokia’nın 140dB’ye kadar sesleri kaydedebilen, ses basınç seviyesi bilinen akıllı telefon mikrofonlarından altı kat daha yüksek olan Rich Recording teknolojisi sayesinde en gürültülü konserlerde bile stereo sesli, net videolar çekebiliyor.
 
Nokia Dünya Başkanı ve CEO’su Stephen Elop, yeni Nokia ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “İnsanları fotoğraf çekmenin yanı sıra  kendi hayatlarını kaydedip paylaşmaya götüren bir yolculuğa çıkarmak istiyoruz. Nokia Lumia 1020 görüntülere yeni anlamlar katıyor ve Nokia’nın görüntüleme konusundaki liderliğini pekiştiriyor.”
 
Nokia ayrıca Nokia Lumia 1020’nin ana görüntü düzenleme özelliklerini uygulama geliştiricilere de açan yeni bir görüntü yazılımı geliştirme paketini de (Software Development Kit – SDK) duyurdu. Yazılım geliştirme paketi, aralarında Vyclone, Yelp ve CNN’in de olduğu geliştiricilere developer.nokia.com’da, bu özellikleri ilerideki sürümlere entegre etmeleri için sunuldu.
 
Hipstamatic, Nokia Lumia 1020’ye özel bir uygulama olan Oggl PRO’yu vitrine çıkarıyor; bu uygulama, yaratıcı kullanıcılar için en ileri akıllı telefon kamera kontrollerini sunuyor. Ayrıca popüler Path ve Flipboard uygulamalarının da yakın zamanda Windows Phone’da olacağı duyuruldu.
 
Nokia daha fazla profesyonel beceri ve ekstra pil ömrü için yeni Nokia Camera Grip’i de tanıttı. Bu aksesuar, Nokia Lumia 1020’nin dahili xenon flaş ve mekanik objektif perdesi gibi profesyonel kameralara özel cihaz özelliklerini tamamlıyor.
 
Windows Phone doğası sayesinde fotoğrafları ana ekranda canlı kutucuklar üzerinde gösterebilmek, sosyal ağlarla hızlı bir şekilde paylaşabilmek ve SkyDrive ile pek çok cihaza kolayca erişimek mümkün. Tüm bu özellikler Windows platformunu Nokia Lumia 1020 için mükemmel kılıyor. Özel kamera tuşuyla Windows Phone, görüntülemeye hep hazır!
 
Kullanıcıların etraflarında neler olduğunu ve fotoğraf çekebilecekleri yeni yerleri keşfetmelerine yardımcı olmak için, LiveSight’taki en son gelişmeler yakında HERE Maps’te olacak. Nokia Lumia ayrıca reklamın ve aboneliğin olmadığı, ücretsiz Nokia Mix Radio  servisiyle birlikte geliyor.
 
Nokia Lumia 1020’nin sarı, beyaz ve siyah renklerde, 2013 son çeyrekte Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.Nokia Lumia 1020 İşletim sistemiWindows Phone 8HERE lokasyon ve harita servisleriÜcretsiz global HERE Maps ve HERE Drive+; ücretsiz HERE Transit, Mağaza’da bulunabilirEkran4.5” AMOLED WXGA (1280×768), 2.5 D monte Corning Gorilla Glass 3, PureMotion HD+, ClearBlack, yüksek parlaklık modu, güneş ışığında okunabilirlik, süper hassas dokunmatik, Nokia Glance EkranPil2000 mAh pil, kapakla desteklenen kablosuz şarjİşlemci1.5 GHz çift-çekirdek Snapdragon S4Ana kameraOptik görüntü sabitleme ile PureView 41 MP, Çözünürlük: 7712 x 5360. Nokia Pro Camera dahil. Sabit görüntüler için Xenon flaş, video için LED flaşÖn yüz kamerasıHD 1.2 MP geniş açıBellek2 GB RAM, 32 GB dahili bellek; 7 GB ücretsiz SkyDrive bulut depolama

Bir yanıt yazın