Office 2016 yayımlandı

Microsoft, yeni nesil ofis uygulamaları paketi Office 2016’yı yayımladı. Yeni ofis yazılım paketinin seleflerinden en önemli farkı başta Windows 10 başta olmak üzere hem mobil uygulamalarla hem de bulut tabanlı uygulamalarla bütünleşik biçimde çalışıyor oluşu.

Yeni Şafak’tan Erdem Gükrer’in haberine göre Office 2016 paketinin içerisinde Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, OneNote, Project ve Visio yazılımlarının da yer alıyor. Eğer Office 365 paketini de satın alırsak OneDrive, Skype Business, Delve ve Yammer gibi kurumsal uygulamaların tam sürümüne sahip olabiliyoruz.

İşte yenilikler:

Continuum: Böylece Windows 10 Mobile tabanlı telefonlarda mobil ofis uygulamalarını aynı masaüstü bilgisayarlardaki kullanabilecek ve bulut desteği sayesinde de masaüstü-mobil arasında kesintisiz çalışabileceğiz.

Eşzamanlı yazma asistanı: Word, Powerpoint ve OneNote (masaüstü versiyonu) programlarında geçerli olacak bu özellik sayesinde biz bir şey yazar veya hazırlarken eşzamanlı biçimde aynı dosyanın açık olduğu arkadaşlarımız da ilerlemeyi görebilecek.

Bütünleşik Skype desteği sayesinde ofis uygulamaları üzerinden arkadaşlarımızla görüşme veya yazışmalarımızı gerçekleştirebileceğiz.

Windows Hello: Windows 10’la birlikte gelen göz taramasıyla oturum açma.

Office 365 Grupları: Outlook 2016 ile bütünleşik çalışacak Ofis 365 grupları üzerinden farklı gruplarda çalışılan kişilerle anında iletişim sağlayabileceğiz.

Office 365 Planlayıcısı: Yine Kasım ayında gelmesi beklenen bu özellikle birlikte de iş ajandamızı daha kolay biçimde düzenlemek mümkün olacak.

OneDrive Business: Windows ve Mac platformlarına yönelik yeni nesil senkronizasyon istemcisi ile hem arayüz kolaylaşacak hem de depolama alanı yükseltilecek.

GigJam: Ofis 2016’da Office 365’in bir parçası olarak hizmet vermeye devam edecek olan GigJam yardımı ile ekipler arası koordinasyonu sağlayarak, doğru bilgileri toplayarak ve doğru kişilerle bağlantı kurarak karar alma süreçlerini en efektif biçimde yönetebileceğiz.

Diğer yenilikler

Bu ana değişikliklerin yanı sıra yine yeni sürümle birlikte Excel’in sütunlarındaki değişiklik, el yazısını metine dönüştürme ve sesli komutla arama gibi pratik kullanımda oldukça işimize yarayacak yenilikler de geliyor. Keza Microsoft’un sunum hazırlama uygulaması Sway de Office 2016 uygulamaları arasında yer alıyor. Office 365 ile bütünleşik formda çalışan dijital asistan Cortana’yı da atlamayalım ki Kasım’da Outlook entegrasyonu da sağlanacak imiş.

Bir yanıt yazın