Oyun oynamak zihni dinç tutuyor.

106 yaşındaki Çinli profesör sırlarını açıkladı.

Yaşlı Çinli profesör Xu Fenghuang, uzun ömründe hala aklının başında olmasını video oyun oynamaya ve bolca okumaya borçlu.

yaslilik-ve-unutkanlik

Oyun oynamanın kötü bir şey olmadığını, hatta doğru şekilde kullanılırsa gerek dil eğitimi olsun, gerekse de okullardaki çeşitli derslerin sanal uygulamaları olsun farklı alanlarda çok işe yarayabileceğini daha önce defalarca gördük.

VİDEO OYUNLARI ZİHNİ CANLI TUTUYOR

Ama video oyunlarının bir faydası daha var, beyni çalıştırıyor ve zihni canlı tutmaya yarıyor. İşte bunun kanlı canlı örneği, Çin’de yaşayan 106 yaşındaki Xu Fenghuang. Xu eskiden Hangzhou’daki Zhejiang Üniversitesi’nde profesörmüş ve modern Çin tarihinin çok önemli olaylarına tanıklık etmiş. Şimdi bu yaşında zihnini canlı tutabilmek için video oyun ve kitapları kullanıyor.
Arkanoid

Çinli Sina Games web sitesinin haberine göre, Profesör Xu’nun kızı Xiyuan, babasının her gün saat 6:30’da uyandığını, gazeteleri okuduğunu, öğlen ufak bir uyku molası verdiğini, öğleden sonrasını video oyunları ve kitaplarla dolu geçirdiğini ve saat 9 gibi yattığını söylüyor. Xu özellikle Tetris, Arkanoid ve benzeri bulmacalı video oyun türlerini tercih ediyormuş. Son zamanlarda da Candy Crush benzeri üç nesneyi yanyana getirmece oyunlarına merak sarmış. Xu ayrıca Çin tarihini anlatan “Romance of the Three Kingdoms” benzeri tarihi romanları okumayı da çok seviyormuş.

Bir yanıt yazın