Samsung Exynos 8890 yongaseti benchmark skorlarında ortaya çıktı

 Samsung’un gelecek yıl ki Galaxy S7 amiral gemi serisinde Snapdragon 820 yongasetinden yana tercihini kullanacağına dair işaretler giderek artarken, Exynos yongasetinin geleceği de soru işaretleri oluşturmuştu. Samsung’un bu tercihi özelleştirilmiş Exynos M1 ihtimalini biraz ileriye ötelemiş durumda. Bu durumda aradaki boşluğu idare edecek yeni bir Exynos yongasetine ihtiyaç doğuyor. Samsung bununla ilgili bazı çalışmalar yapıyor. 
GeekBench sitesinde ortaya çıkan Lucky-LTE kod adlı Samsung cihazının benchmark sonuçları Exynos 8890 adında yeni bir yongasetine işaret ediyor. Detayları tam olarak bilinmemekle birlikte 64-bitlik bu yongaseti 8 çekirdekli ve 1.38GHz saat hızında çalışıyor. 
Skorlardaki tanımlamalar incelendiğinde yongasetinde Cortex-A57 ve Cortex-A53 şeklindeki alıştığımız kombinasyondan farklı bir dizilimin olduğunu gösteriyor. Muhtemelen yongasetinde Cortex-A72 ve Cortex-A53 çekirdekleri kullanılıyor. Ayrıca test cihazında 4GB RAM olduğu görülüyor. 
Samsung’un gelecek yıl için Cortex-A72 çekirdekli ve Mali-T880 grafik birimli güçlü bir yongaseti hazırlaması ve bunu da Galaxy S7 modelinin bir kısmında kullanması ihtimal dahilinde. Yani Exynos ve Snapdragon olarak ayrılan iki farklı Galaxy S7 sürümü bizi bekliyor olabilir. 
Skorlarda tek çekirdek performansının Exynos 7420’ye göre daha düşük olması biraz kafaları karıştırmıyor değil ancak henüz ortada net bilgiler olmadığı için yeni yongasetinin kullanım alanı neresi olacak tahmin etmek biraz güç.   

Bir yanıt yazın