Sanal Âlemde “Reel” Tehlike…

Sosyal Medya Uzmanı Burak Torun, özellikle çocuklarımızın karşı karşıya olduğu büyük tehlike yaratan durumlar için önlem almazsak üzücü sonuçlar yaşamamızın kaçınılmaz olduğu konusunda uyarıyor. Torun, “Net üzerinden tanıştığınız kişilere kesinlikle kimlik bilgilerinizi, kredi kartı bilgilerinizi, özelinize ait bilgileri vermeyiniz” uyarısında bulunuyor.

Sanal profillere kanıp borç para verip bir daha geri alamayan ve bu yüzden bunalıma giren kişilere dair her gün gazetelerde okuduğumuz haberlere dikkat çeken Torun’un uyarıları şöyle:

“Organ kaçakçıları, uyuşturucu satıcıları; online oyunlar üzerinden gençlerimize ulaşmaya ve onları kandırmaya çalışıyor. Kişileri kandırıp organlarını çalmak için bu işi yapan çeteler olduğu biliniyor. Arkadaşlık siteleri ise ayrı tehlikeler barındırıyor. Gerçek olmayan hesaplarla kandırılan kişilerden yüksek miktarda üyelik ücreti talep ediliyor. Sosyal medya üzerinde kurulan arkadaşlıklar da sık sık insanların başını ağrıtıyor. Asosyal insanların nette arkadaşlıklar kurarak “sanal alemde sosyalleşme” çabaları, ciddi kişisel, sosyal riskleri beraberinde getirdiği gibi, onları maddi yönden de kandırılma, sömürülme, dolandırılma tehlikesi ile karşı karşıya bırakıyor.”

-“SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN YAZDIKLARINIZA DİKKAT EDİN”…

Burak Torun, sosyal medya hesaplarının kontrol edildiğini ve aynı zamanda kayıt altına alındığını bildirerek, “Bilişim suçlarının hassasiyetle üzerinde durulduğu bu zamanda yaptığınız paylaşımlar yüzünden yüksek para cezalarına, hatta hapis cezasına çarptırılabilirsiniz” şeklinde uyarıyor. Özgürce fikirlerin ifade edildiği bir ortam olarak algılanan sosyal medyayı bilinçli kullanmak, kişilerin haklarına saygılı olmak gerektiğinin altını çizen Torun, “Paylaştığımız içeriklerin kesinlikle müstehcenlik, şiddet, şiddete özendirici olmaması konusunda hassasiyet göstermeliyiz. Unutmayalım ki her yaştan kişi artık internet ağı ile paylaşımlarınıza ulaşabiliyor ve bizim gelecek nesillere iyi örnek olmamız gerekiyor” uyarısında bulundu.

Kaynak: İHA

Bir yanıt yazın