Sertifikayı yenilemeyi unutan Apple, Mac uygulama mağazasını zor durumda bıraktı

Çeşitli kategorilerde yüzmilyonlarca kullanıcıya hitap eden uygulama mağazalarına sahip Apple, küçük bir hata nedeniyle sayısız kullanıcıyı etkileyebiliyor.
 
Yüzmilyonlarca kullanıcıya hitap eden yazılım platformlarındaki en küçük bir hata veya dalgınlık büyük çapta karmaşanın yaşanmasına sebep olabiliyor. Apple’ın son dalgınlığı milyonlarca Mac kullanıcısını tedirgin etmeye yetti. 
11 Kasım 2015 gecesi özellikle saat 22.00’dan sonra Mac App Store üzerinden uygulama indiren kullanıcılar, bu uygulamayı açamadıklarını fark etti. Sabaha kadar süren bu problem pek çok kişide yaşanmaya başlayınca destek platformları da şikayetlerle dolup taştı. 
Probleme neyin sebep olduğu ise ertesi gün içerisinde belli oldu. Apple yazılım mühendislerinden Paul Haddad, Twitter üzerinden günü geçmiş bir sertifikanın yenilenmediği için uygulamalar sıkıntı yaşandığını duyurdu.
Sertifika aslında Apple’ın 11 Kasım 2010 tarihinde yazılım korsanlığını önlemek için kullandığı ve 5 yıl için zamanladığı bir sertifikaydı. Herhalde bir hatırlatma kurmayı unutan Apple mühendisleri bu ayrıntıyı da gözden kaçırmış oldu. Sertifikanın yenilenmesi ile birlikte Mac uygulama mağazasındaki problemin giderildiği belirtiliyor.    

Bir yanıt yazın