Site İçi Optimizasyon Nasıl Yapılır ?
Site İçi Optimizasyon Nasıl Yapılır ?
Web sitenizi internet ortamında popüler yapmanın tek yolu seo yapmaktır.Web sitenizi seo çalışmaları ile ilk sıralara aldığınız zaman büyük ticari kazanımlar elde edebilirsiniz. Bu genellikle kurumsal firmalar açısından geçerlidir. Bu makalemizde sizlere Seo‘nun olmazsa olmazı olan site içi optimizasyonuna değineceğiz.
Site içi optimizasyonu eksik veya hatalı yapmamak için kendinize öncelikle bir plan oluşturun.Daha sonra bu plana göre işlemlerinizi sırasıyla,zamanında yaparak başarı elde edin.Site içi optimizasyon bana göre Seo denilen çalışmaların %60′ını oluşturur.%35 site dışı optimizasyon ve kalanınıda ayrıntılar oluşturur.Şimdi Seo çalışmalarında %60′lık bir pay hiçte küçümsenecek bir dilim değil.Bu nedenle sitenizi hayal ettiğiniz noktaya taşımak bir nevi kaliteli site içi optimizasyondan geçiyor.
Site İçi Optimizasyon Nasıl Yapılır ?
Site içi optimizasyon sitenizin tüm görünümü,alt yapısını,içeriğini vs. herşeyini kapsar.Web sitenizi Seo’ya uygun hale getirebilmeniz için yani site içi optimizasyonun büyük bir bölümünü aşmak için öncelikle sitenizin tasarımı kesinlikle özgün bir tasarım olmalıdır.Yani başka sitelerde ücretsiz dağıtılan temalardan çok,sitenize has bir tasarım olması size büyük oranda olumlu katkılar sağlatacaktır.
Web sitenizin site içi optimizasyonunda diğer önemli bir nokta ise,web sitenizin içeriğidir.Web sitenizin içeriği kesinlikle özgün olmalıdır.Bunun yanında sitenizde içerikler birbirleri ile mutlaka bağlantılı olmalıdır.Sitenizin içerikleri Seo’ya uygun yazılmalıdır.Diğer bir konu ise,her web sitesinde bulunan resimler.Sitenizde bulunan resimleri mutlaka ufak boyutlarda tutmalı,alt taglarını girmeli ve mutlaka gzip sıkıştırması yapmalısınız.Hatta isterseniz resim haritası bile oluşturabilirsiniz.Tüm bunların yanında web sitenizin kodlaması da oldukça kaliteli olmalıdır.Web sitenizin kodlaması w3 standartlarına uygun olmalıdır.Web sitenizde gereksiz kod parçacıkları bulunmamalıdır.Gereksiz kodlar sitenizi ağır açılmasına neden olur.Bu da web siteniz için kötü bir durumdur.Sitenizin kodlaması sade ve öz olmalıdır.
Yukarıda yazmış olduğum site içi optimizasyon çalışmalarını harfiyen uygularsanız site içi optimizasyonu büyük ölçüde başarı ile tamamlamış olursunuz.Siz de web sitenizi hayal ettiğiniz noktaya taşıyabilmek için mutlaka sitenizi arama motorlarının istediği şekilde tasarlayın,site içi optimizasyonunuza titizlikle yaklaşın.