Throttling nedir

'BANT GENİŞLİĞİ BİRKAÇ TUŞ İLE DARALTILABİLİR…'

Alternatif Bilişim Derneği Üyesi Barış Büyükakyol ise Türkiye’de Twitter ve Facebook gibi her internet sitesinin kullandığı bir bant genişliği olduğunu belirterek, “Bu bant genişliği birkaç tuşluk işlemle daraltılabilir. Bunu daraltırsanız, geçebilecek veri hacmi düşerek site yavaşlar. Buradaki daraltmaya da throttling işlemi denir. Yani Twitter’ın kendi ana sunucusuna giden otoyolun şeritleri kapatılıyor. Yoldan hızlı gidilmiyor” demişti.

Sosyal medya uzmanı ve bilişim avukatı Serhat Koç ise, sitelerin teknik olarak yavaşlatılabildiğini belirterek, “İnternet sağlayıcılarında, her siteye ait çok sayıda IP havuzu var. Bu havuzdaki IP’lerin bant genişliği düşürülebilir.

Bant genişliği kısıtlama , bir Internet servis kasıtlı yavaşlama olduğu Internet servis sağlayıcısı . Bu ağ trafiğini düzenleyen ve bant genişliği yığılmasına en aza indirmek için iletişim ağlarında kullanılan bir reaktif ölçüsüdür. Bant genişliği azaltma ağ üzerinde farklı konumlarda ortaya çıkabilir. Bir yerel alan ağı (on LAN ), bir sysadmin sınırı yardımcı olmak için bant genişliği daraltmayı istihdam edebilir ağ tıkanıklığı ve sunucu çöker. Daha geniş bir düzeyde,internet servis sağlayıcı yerel ağa verilir bant genişliği kullanıcının kullanımını azaltmak için bant genişliği daraltmayı kullanabilirsiniz.

Bastırma aktif video akışı gibi programlar üzerinde kullanıcının upload ve download oranları sınırlamak için kullanılabilir BitTorrent protokolleri ve diğer dosya paylaşım uygulamaları yanı sıra, hatta dışarı ağdaki tüm kullanıcılar arasında sağlanan toplam bant genişliği kullanımı. Bant genişliği azaltma da sık sık kullanılan internet , yerel ağ sıkışıklığı azaltmak, ya da bireysel olanları aşırı yüklenmesini önlemek için sunucuların bir dizi üzerinden ve böylece onların riskini azaltmak için daha geniş bir ağ üzerinden bir yükü yaymak amacıyla, uygulamalar çökmesini ve ek gelir kazanmak zorlayıcı kullanıcılar, band genişliği daraltma değil daha pahalı fiyatlandırma şemaları kullanmak için.

Throttling nedir” için bir yorum

Bir yanıt yazın