Vps Hakkında Bilmedikleriniz.

  VPS Nedir?

Vps (Virtual Private Server),  ana sunucu üzerinde birbirinden bağımsız ve farklı sunucuların açılmasına imkan  sağlayan sanal sunucu sistemleridir.Açılan her sanal sunucunun kendi işletim sistemi ve kontrol panelinin yanı sıra  kendine ait kapasiteleri bulunmaktadır. Bu  kapasiteler  dahilinde gerçek bilgisayardan işlev açısından farkları olmayan vps programı ile sunucucuların her birine ayrı  işletim sistemi yükleyebilir, değişik programlar çalıştırabilir..

Vps Nedir Artı yönleri Art Yönleri Nelerdir?
Vps, share hosting ile dedicated hosting karışımı olan bir sunucunun bölümlenmesi sonucu ortaya çıkan her bir sanal sunucunun    şekline verilen   verilen addır. Vps sunucu bakımı Dedicated  kaddar maliyetli ve  zahmetli değildir.  Makinenin size ayrılan bölümüne istediğiniz programı kurabilme imkanı sağlar.Sunucunuz size ait olacağından istediginiz kadar site barındırabilirsiniz.

VPS KULLANIMINDA AMAÇ
Vps Sunucu kiralamış olduğunuz web alanının birden fazla sitede kullanabilmenizi ya da başka sitelere atabilmenize imkan sağlayan web hosting türüdür.Windowsunix serverlar reseller hosting için uygun olan VPS aynı zamanda aynı sunucuların  birbirinden bağımsız olarak çalışmasını sağlar. VPS kullanımında  amaç, sunucu donanım kaynaklarının tam kapasite ile kullanılmasını sağlamaktır.
VPS KELİME ANLAMI
Vps kelimesi sanallaştırılmış sunucu anlamına bir tür bilgisyar terimidir.Fiziksel bir sunucu üzerine kurulan sanal sunucu olan VPS kurulan bilgisayarlarda sunucu kaynaklarının paylaşılmasına

Vps  Dedicated Farkı Nedir?
Vps  aynı donanımı birden fazla sanal sunucu tarafından  kullanabiliyor olmasıdır.   fazla performans gerektiren Dedicated gibi hizmetlere kıyasla ,vps maliyet olarak daha düşüktür  ve talep ettiğiniz sistemi karşılayacbilecek tüm özelliklere sahiptir.Sunucuda bölünen Ram miktarı tümü ile o kullanıcıya atandığındansanal yöntemdeki ram kısıtlamalarının önüne geçilmesini sağlar.
VPS Sununcu Özelliştirme
Vps Sunucu ile her şeyi sorumluluğu, sunucu sahiplerine verildiğindengereksinimleriniz ne olursa olsun, teknik özelliklerin tamamını  kontrol panelini kullanara  ihtiyacınız kadar bellek  ve sabit disk boyutu ihtiyacınızı ayarlayabilir,istediğiniz uygulamaları kolaylıkla yükleyebilirsiniz
VPS Sunucu Kontrol
 Klasik web hosting sunucuları kullanıcısına sadece web hosting işlemlerleri yapabildiği sınırlı bir kontrol seviyesi sunarken, Vps Sunucu ile her şeyin sorumluluğu, sunucu sahibine verilmektedir.Siz de gerçek bir sunucu yönetme fikrine artık sıcak bakmaya başladıysanız web hosting firmamız tam olarak yönetilen Vps sunucu hizmetleri sunmaktadır

Vps Sunucusuna Ip Eklemek
Vps ile Paylaşılan web hosting hesaplarıyla IP adresi veya dosya erişimi eklemek için servis sağlayıcı üzerine gitmenize gerek kalmaz.VPS sunucu ile sanal bir bölümü gerçek bir sunucu sistem yöneticisi tarafından kontrol edilebilme imkanı sağlar.Vps  sunucu ile gerektiğinde IP adresleri eklemek veya sunucu yeniden başlatabilirsiniz
VPS Sunucu İle Neler Yapılabilir?
Vps Sunucu DNS ayarlarınız üzerinde tam yetki sahibi olmanızı sağladığından alan adlarınızı garantiye alabilirsiniz. Strike Counter gibi oyunlar için sunucu olarak kullanabilirsiniz.VPS sunucu ile size özel sanal ağ yaratabilirsiniz. Bu tarz özel bir ağ ile ofis bağlantısı yapan çalışanlarınıza uzak güvenli bir iç ağ sunabilirsiniz . Eğersizde kendi hosting firmanızı işletmek istiyorsanız, VPS sunucusu sizin en büyük destekçiniz olacaktır. Bu sayede Web alanınızı bölümlendirebilir ve kullanıcılarınıza satabilirsiniz.
Vps Sunucu  Güvenlik
 Vps sunucu ile  tüm  kontrol sizde olduğundan sunucu üzerinde sizden başka bir kullanıcının şimdi ne yapacak diyerek endişe etmenize gerek kalmaz.
Vps sunucusun kontrolünün, kullanıcı da olması nedeni ile  dosya erişimi de size ait olacaktır.
Vps sunucular, dosya barındırımı için hazırlanmış, kontrol paneli,  gibi modülleri içerisinde barındıran,dedicated sunuculara kıyasla   web sitenizde yayınlanmak istediğiniz sayfalar, ya da dokümanlar için kullanıcısı  tarafından erişebileceği  tam, ve yetkin bir geçiş imkanı sağlar.

VPS Programının Ev Bilgisayarında Kullanımı
VPS programı çok amaçlı kullanım şekilleri mevcut olduğundan ev bilgisayarı için de  kullanımı mümkündür.Vps programlarını Wmware programı ile kullanarak ev bilgisayarınızda  5-6 işetim sistemi kurabilirsiniz.  Sürekli yeni programlar indirip denemeye meraklı iseniz  ev deki bilgisayarınızdaki sanal windows XP işletim  sistemi içinde her türlü programı indirip kurabilir gerektiğinde  silip geri kurabilirsiniz..

imkan sağlar.Böylelikle  ram, hard disk cecpu gibi kaynakları çok fazla olan bir bilgisayara Vps virtualization programı kullanarak  biden fazla bilgisayar kurulabilir.

VPS HİZMETİ
VPS herhangi bir sunucunun sizin dışında başka kullanıcılar ile  paylaşımıdır.Vps İle yapılan sunucu paylaşımında, sunucuyu paylaştığınız  diğer  kullanıcıların sizin dosyalarınıza erişimi kısıtlıdır. Tabi sizinde aynı şekilde , o kişinin dosyalarına erişmeniz kısıtlıdır.  Genel olarak webmasterların işlerine uygun bir sunucu çözümü olan VPS  100 $ ise, 50 $ ödeyerek, serverin %50 potansiyelini kullanmaya hakkınız olur. Enghost Internet Hizmetleri olarak Vps hizmetlerini profesyonel anlamda müşterilerimize sunmaktayız.

Vps Açılımı Ve Türkçedeki Karşılığı
Vps ,  ” Virtual Private Server ” cümlesinin baş harflerinden oluşmakta olup, Türkçedeki  karşılığı . Vps birden fazla IP numarası atanabilen web sunucusunun bölümlere ayrılarak, birbirinden bağlantısız, olarak çalışmasına Sanal Evs ahipliği  terminal “yapan  hosting türüdür. Yalnız ram ve disk i kullanan bu ortak sanal sunucu  grubunun  birbirinden bağımsız müşterisine sunucusu üzerinde çok daha fazla kontrol etme imkânı sağlar.

VPS (Virtual Private Server )
Virtual Private Server ,web  sunucusunun bölümlere ayrılarak, her bir bölümünün  birbirinden  bağımsız olarak sunucu gibi çalışmasına imkan sağlayan  hosting türüne verilen addır.
VPS İçerisinde bulunan  işletim sistemleri ortak kaynak olarak kullanıldığındanbirden fazla sanal sunucunun birbirinden bağımsız   olarak kullanıması diğer sunucuların çalışmasından  etkilenmez.
Performans olarak Virtual klasik web hostinglerde, sunucudaki bir web sitesi yüksek oranlarda   sunucu kaynaklarını tüketebileceğinden siteniz yavaşlayabilir, ya da tamam kapanabilir. Vps ie  her bir sunucu ayrı sunucu gibi çalışacağından böyle sorunlar yaşamazsınız.

Proticaret hosting

 

Proticaret hosting Elektronik ticaret projesi geliştirilmesi ya da  mevcut sitenizin profesyonel Cloud  altyapısına taşınsaını  isteyen e-ticaret profesyonelleri için yüksek  donanım ve güvenlik özellikleri ile optimize edilmiş üstünlük sağlayan kaliteli  ve ekonomik çözüm paketidir.Tabi bunun için öncelikleProticaret kurulumuna uygun web hosting ve domain sahibi olmalısınız .Enghost Proticaret proticaret yazılımının çalışması için gereken hosting gereksinimlerini tam olarak karşılamaktadır.

Proticaret Kullanımı

Hızlı, güvenilir, profesyonel bir hizmet sunması için ücretsiz olarak dağıtımcılardan Proticaret hosting üzerine yazılım geliştiriciler eklentiler yazılabilir  ya da bir framework olarak kullanabilirsiniz. Web master ve/veya tasarımcıları Proticaret’in kolay tasarlanabilirliğinden özelliği sayesinde çalışmalarını rahatlıkla entegre edebilme özelliğine sahiptir. Sitenize yapılacak herhangi bir müdahalede Proticaret Destek  için Enghost Internet Ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

Proticaret Kurulumu İçin Gerekli Bileşenler 

Proticaret kurulumu için öncelikele  için öncelikle web hosting ve domain sahibi olmanız gerekir. Fakat bazı durumlarda Proticaret her  hosting ile uyum sağlamayabilir. Enghost  Proticaret uyumlu web hosting hizmeti sağlayan hosting şirketidir. Proticaret ‘in hostinginizde kurulumu ve  uyumlu çalışabilmesi için gerekli bileşenler. Öncelikle serverin işletim sistemi Windows Server 2003 ve üstü bir işletim sistemi olmalıdır.web hostinginizinde bulunuş olduğu ISS sürümünüz 6.x ve ya üstünde  bir sürüm olması gerekmetedir.Netframework 2.0 ve ya üstünde bir sürüm bu  web hostinginizin bulunduğu serverda yüklü olmalıdır.Hostinginiz Trust Level özelliği full olması gerekmektedir.

VPS En Büyük Özelliği

Bir sunucunun virtuozzo tarzındaki yazılımlar kullanılarak  çoklu  parçaya bölünerek müşteriye kiralanması işlemine  VPS denir.Firmalar bunu bazen 5 parçaya bazande 15′ bölebilir.Vps nin en büyük özelliği, bir sunucuda bulunması gereken bir çok  özelliği beraberinde getirmesidir.Kullanıcı kendisi için ayrılan bölüm içerisinde sunucusu var  gibi rahat hareket edebilir. Vps de sunucunuz varmış gibi  rahat olabilir, sınırı geçen müşterinizi uyarır, gerekirse hesabı durdurabilirsiniz.

Seo içinde yayınlandı olarak etiketlendi

Bir yanıt yazın