Vps Hakkında Detaylı Bilgiler 2
VPS Nedir?
Vps (Virtual Private Server), ana sunucu üzerinde birbirinden bağımsız ve farklı sunucuların açılmasına imkan sağlayan sanal sunucu sistemleridir.Açılan her sanal sunucunun kendi işletim sistemi ve kontrol panelinin yanı sıra kendine ait kapasiteleri bulunmakkatdır. Bu kapasiteler dahilinde gerçek bilgisayardan işlev açısından farkları olmayan vps programı ile sunucucuların her birine ayrı işletim sistemi yükleyebilir, değişik programlar çalıştırabilir..
Vps Nedir Artı yönleri Art Yönleri Nelerdir?
Vps, share hosting ile dedicated hosting karışımı olan bir sunucunun bölümlenmesi sonucu ortaya çıkan her bir sanal sunucunun şekline verilen verilen addır. Vps sunucu bakımı Dedicated kaddar maliyetli ve zahmetli değildir. Makinenin size ayrılan bölümüne istediğiniz programı kurabilme imkanı sağlar.Sunucunuz size ait olacağından istediginiz kadar site barındırabilirsiniz.
VPS KULLANIMINDA AMAÇ
VPS hosting kiralamış olduğunuz web alanının birden fazla sitede kullanabilmenizi ya da başka sitelere atabilmenize imkan sağlayan web hosting türüdür.Windowsunix serverlar reseller hosting için uygun olan VPS aynız zamanda aynı sunucuların birbirinden bağımsız olarak çalışmasını sağlar. VPS kullanımında amaç, sunucu donanım kaynaklarının tam kapasite ile kullanılmasını sağlamaktır.
VPS KELİME ANLAMI
Vps kelimesi sanallaştırılmış sunucu anlamına bir tür bilgisyar terimidir.Fiziksel bir sunucu üzerine kurulan sanal sunucu olan VPS kurulan bilgisayarlarda sunucu kaynaklarının paylaşılmasına
Vps Dedicated Farkı Nedir?
Vps aynı donanımı birden fazla sanal sunucu tarafından kullanabiliyor olmasıdır. fazla performans gerektiren Dedicated gibi hizmetlere kıyasla ,vps maliyet olarak daha düşüktür ve talep ettiğiniz sistemi karşılayacbilecek tüm özelliklere sahiptir.Sunucuda bölünen Ram miktarı tümü ile o kullanıcıya atandığındansanal yöntemdeki ram kısıtlamalarının önüne geçilmesini sağlar.
VPS Sununcu Özelliştirme
Vps sunucu ile her şeyi sorumluluğu, sunucu sahiplerine verildiğindengereksinimleriniz ne olursa olsun, teknik özelliklerin tamamını kontrol panelini kullanara ihtiyacınız kadar bellek ve sabit disk boyutu ihtiyacınızı ayarlayabilir,istediğiniz uygulamaları kolaylıkla yükleyebilirsiniz
VPS Sunucu Kontrol
Klasik web hosting sunucuları kullanıcısına sadece web hosting işlemlerleri yapabildiği sınırlı bir kontrol seviyesi sunarken,Vps sunucu ile her şeyin sorumluluğu, sunucu sahibine verilmektedir.Siz de gerçek bir sunucu yönetme fikrine artık sıcak bakmaya başladıysanız web hosting firmamız tam olarak yönetilen Vps sunucu hizmetleri sunmaktadır
Vps Sunucusuna Ip Eklemek
Vps ile Paylaşılan web hosting hesaplarıyla IP adresi veya dosya erişimi eklemek için servis sağlayıcı üzerine gitmenize gerek kalmaz.VPS sunucu ile sanal bir bölümü gerçek bir sunucu sistem yöneticisi tarafından kontrol edilebilme imkanı sağlar.Vps sunucu ile gerektiğinde IP adresleri eklemek veya sunucu yeniden başlatabilirsiniz
VPS Sunucu İle Neler Yapılabilir?
VPS Sunucu DNS ayarlarınız üzerinde tam yetki sahibi olmanızı sağladığındanalan adlarınızı garantiye alabilirsiniz. Strike Counter gibi oyunlar için sunucu olarak kullanabilirsiniz.VPS sunucu ile size özel sanal ağ yaratabilirsiniz. Bu tarz özel bir ağile ofis bağlantısı yapan çalışalarınıza uzak güvenli bir iç ağ sunabilirsiniz . Eğersizde kendi hosting firmanızı işletmek istiyorsanız, VPS sunucusu sizin en büyük destekçiniz olacaktır. Bu sayede Web alanınızı bölümlendirebilir ve kullanıcılarınıza satabilirsiniz.
Vps Sunucu Güvenlik
Vps sunucu ile tüm kontrol sizde olduğundan sunucu üzerinde sizden başka bir kullanıcının şimdi ne yapacak diyerek endişe etmenize gerek kalmaz.
Vps sunucusun kontrolünün, kullanıcı da olması nedeni ile dosya erişimi de size ait olacaktır.
Vps sunucular, dosya barındırımı için hazırlanmış, kontrol paneli, gibi modülleri içerisinde barındıran,dedicated sunuculara kıyasla web sitenizde yayınlanmak istediğiniz sayfalar, ya da dokümanlar için kullanıcısı tarafından erişebileceği tam, ve yetkin bir geçiş imkanı sağlar.
VPS Programının Ev Bilgisayarında Kullanımı
VPS programı çok amaçlı kullanım şekilleri mevcut olduğundan ev bilgisayarı için de kullanımı mümkündür.VPS programlarını Wmware programı ile kullanarak ev bilgisayarınızda 5-6 işetim sistemi kurabilirsiniz. Sürekli yeni programlar indirip denemeye meraklı iseniz ev deki bilgisayarınızdaki sanal windows XP işletim sistemi içinde her türlü programı indirip kurabilir gerektiğinde silip geri kurabilirsiniz..
imkan sağlar.Böylelikle ram, hard disk cecpu gibi kaynakları çok fazla olan bir bilgisayara Vps virtualization programı kullanarak biden fazla bilgisayar kurulabilir.
VPS HİZMETİ
VPS herhangi bir sunucunun sizin dışında başka kullanıcılar ile paylaşımıdır.VPS İle yapılan sunucu paylaşımında, sunucuyu paylaştığınız diğer kullanıcıların sizin dosyalarınıza erişimi kısıtlıdır. Tabi sizinde aynı şekilde , o kişinin dosyalarına erişmeniz kısıtlıdır. Genel olarak webmasterların işlerine uygun bir sunucu çözümü olan VPS 100 $ ise, 50 $ ödeyerek, serverin %50 potansiyelini kullanmaya hakkınız olur. Enghost Internet Hizmetleri olarak vps hizmetlerini profesyonel anlamda müşterilerimize sunmaktayız.
Vps Açılımı Ve Türkçedeki Karşılığı
Vps , ” Virtual Private Server ” cümlesinin baş harflerinden oluşmakta olup, Türkçedeki karşılığı . Vps birden fazla IP numarası atanabilen web sunucusunun bölümlere ayrılarak, birbirinden bağlantısız, olarak çalışmasına Sanal Evs ahipliği terminal “yapan hosting türüdür. Yalnız ram ve disk i kullanan bu ortak sanal sunucu grubunun birbirinden bağımsız müşterisine sunucusu üzerinde çok daha fazla kontrol etme imkânı sağlar.
VPS (Virtual Private Server )
Virtual Private Server ,web sunucusunun bölümlere ayrılarak, her bir bölümünün birbirinden bağımsız olarak sunucu gibi çalışmasına imkan sağlayan hosting türüne verilen addır.
VPS İçerisinde bulunan işletim sistemleri ortak kaynak olarak kullanıldığındanbirden fazla sanal sunucunun birbirinden bağımsız olarak kullanıması diğer sunucuların çalışmasından etkilenmez.
Performans olarak Virtual klasik web hostinglerde, sunucudaki bir web sitesi yüksek oranlarda sunucu kaynaklarını tüketebileceğinden siteniz yavaşlayabilir, ya da tamam kapanabilir. Vps ie her bir sunucu ayrı sunucu gibi çalışacağından böyle sorunlar yaşamazsınız.