WeChat kayıtlı kullanıcı sayısı 100 milyon’u aştı!

WeChat’in küresel popülaritesi hızla artmaya devam ediyor. Temmuz ayının “En Çok İndirilen Mobil Sosyal Uygulaması” olan WeChat’in Ağustos itibariyle kayıtlı kullanıcı sayısı 100 milyonu aşmış durumda.
 
Dünyanın önde gelen mobil sosyal iletişim uygulaması WeChat, 100 milyon kayıtlı kullanıcı hesabı eşiğini aşarak uluslararası alandaki popülerliğini daha da pekiştirdiğini açıkladı.  Büyük ilgi uyandıran WeChat 5.0 güncellemesi ve küresel Lionel Messi reklam kampanyası gibi birçok önemli girişim de bu başarıda rol oynadı.
Dünya çapında en çok kullanılan beşinci akıllı telefon uygulaması
Son 3 ay içinde kayıtlı kullanıcı hesabı sayısını ikiye katlayan WeChat, GlobalWebIndex’in araştırma sonuçlarına göre dünya çapında en çok kullanılan 5. akıllı telefon uygulaması olarak belirlenmesinden kısa süre sonra 100 milyon kayıtlı kullanıcı hesabı eşiğine ulaşmış oldu.
En çok indirilen mobil sosyal uygulama
Uluslararası arenaya adım atmasından bu yana Asya’da büyük ilgi gören WeChat, birçok akıllı telefon işletim sistemi platformunda kullanıcı tabanının son dönemde muazzam bir artış kaydettiği Hong Kong, Hindistan, Endonezya ve Malezya’da çok geçmeden en popüler mobil sosyal uygulama haline geldi. Bu pazarların yanı sıra dünyanın diğer bölgelerinde de yoğun ilgi gören WeChat, Temmuz 2013’te Arjantin, Brezilya, İtalya, Meksika, Filipinler, Singapur, İspanya, Güney Afrika, Tayland ve Türkiye’deki App Store’lar üzerinden en çok indirilen mobil sosyal uygulama oldu.
WeChat ile mobil sosyal iletişimde yeni bir dönem 
WeChat uygulamasının arkasındaki şirket olan Tencent’in Uluslararası İş Grubu Başkan Yardımcısı Poshu Yeung, “Bu kadar kısa bir süre içinde 100 milyon kayıtlı kullanıcı hesabı eşiğine ulaşmamıza katkıda bulunan tüm kullanıcılarımıza teşekkür ediyoruz. Gerek bu kişilere gerekse gelecekteki kullanıcılarımıza yenilikler sunmaya devam edeceğiz. Bu yeniliklerden biri de, 2011 yılında uygulamaya dahil ettiğimiz türünün ilk örneği sesli mesajlaşma hizmeti Bas Konuş. Kullanıcı deneyimimizi bundan sonra da geliştirmeye ve zenginleştirmeye devam edeceğiz. WeChat, metin iletileri yaratmak, önemli anlarını paylaşmak ya da sesli ve görüntülü canlı söyleşilere katılmak isteyen kullanıcıların, bu hizmetlerin tümünden güvenli ve ücretsiz olarak yararlanmalarını mümkün hale getirdi” dedi.
Ünlüler ve önemli markalar da WeChat ailesinde
Bugüne kadar çok sayıda sanatçı, sporcu, ünlü ve önemli kişi, dostları, aileleri ve hayranları ile daha güçlü bir şekilde bağlanabilmek için WeChat’e katıldı. Nike, KFC, PlayStation gibi önemli markalar da, müşterileri ile temas kurabilmek için platformun ‘Resmi Hesaplar’ özelliğinden yararlanıyor. Yeni WeChat 5.0 güncellemesi ile hayata geçirilen etiket mağazasında çevrimiçi ödeme ve kullanıcı deneyimini zenginleştiren daha birçok iyileştirme sayesinde platform, basit bir mesajlaşma uygulamasının çok ötesine geçiyor.
 

Bir yanıt yazın