Windows Sunucuda .htaccess çalıştırmak

Merhaba . Sanırım bu sorun bir çok kişinin çözemediği bir sorun osla gerek diye düşünüyorum. Zamanında bende bunu çok yapmaya çalışmıştım. Ama sonrasında htaccess i windows da çalıştırmak yerine linux sunucuya geçirmiştim domaini. Ama günümüzde bu sorunu aşmak tabiki mümkün. Ama belirtmeliyimki bir htaccess işlevi en iyi apache kurulu bir sunucuda çalışır.

Bu bilgiyide verdikten sonra gelelim konumuza. Bunun çözümü gayet basit. Zaten blog sayfamı gezecek olursanız, bir çok benzer konuda çözüme odaklı yöntemler sunduğumu göreceksiniz. Size yine bu işi en kolay çözebileceğiniz şekilde, yalın bir anlatım ile anlatmaya çalışacağım.

Başlat > Çalıştır giriyorsunuz ve mstsc yazıyorsunuz. Çıkan ekranda sunucu IP numaranızı girerek sunucuya giriş işlemini tamamlıyorsunuz. Ardından Plesk panelin kurulu olduğu dizine giriyorsunuz. “admin\conf\httpd.conf” dosyasını notpad ile açıyorsunuz.  Aşağıda belirtilmiş olan satırı, söylendiği gibi değiştiriyorsunuz.

AccessFileName .htaccess

satırını aşağıdaki ile değiştirin.

AccessFileName htaccess.txt

Pleskde hosting kurulumu yaparken, biliyorsunuzdur PHP desteğinin hemen yanında birde ” ISAPI olarak çalıştır ” olarak işaretleyin ve kurulumu gerçekleştirin. Bu şekilde artık htaccess windows hosting paketinizde çalışacaktır.

Bunun dışında bir kaç eklenti ile htaccess i windowsda çalıştırmak mümkündür. Buradan ilgili programı indirebilirsiniz. Yalnız ücret ile tam sürümü ( full versiyonu ) almanız gerekmekte. Çünkü demo versiyonda sınır 1000′dir. İyi Çalışmalar dilerim.

Windows Sunucuda .htaccess çalıştırmak” için 10 yorum

Bir yanıt yazın