WordPress İle Hızlı İndex Alma

Evet çok kişinin kafasında soru işaretleri kaldığı bir sorun bu. Acaba nasıl bir çalışma yapsam sitem hızlı index alır. Birde önemli olan hızlı index almak değil hedeflediğin kelimede yüksek sırada çıkmaktır. İndexi 20 sn de alırsın ama sıralamada 2 – 3 sayfalarda çıkarsan yemişim öyle indexlemeyi 🙂 Google amca bu konuda ince eleyip sık dokuyor tabi siteleri. Ama en önemli faktör herzaman üzerine basarak söylediğim “özgünlük”‘tür. Sonrasında yapılması gereken birkaç nokta var tabi. Şimdi ben birkaçından bahsedeceğim, belki çok kişi bunları biliyordur. Öncelikle özgün bir sitemiz olduğunu düşünürsek.

Yeni bir konu açtığımızda mümkün oldukça temiz türkçeye uygun bir uslub olmalı, sonrasında mutlaka konu ile alakalı “alt” etiketi girilmiş şekilde bir resim olmalı. Etiketler kesinlikle konu içeriği ile alakalı yada eş olmalı. Sonrasında site bir twitter hesabına bağlanmalı. RSS çekmesi gerek ve bunun yanında facebook hesabına baglamalısınız sitenizi. Twitterfeed sistemini kullanabilirsiniz. Google plus kullanabilir her yazınızı orada paylaşabilirsiniz. Buda size + kazandırır. Sitenizin ana sayfasına her ay düzenli olarak backlink alabilirsiniz.

Backlink alırken profil ve blog backlink ÖNERMİYORUM. Program ile kasılan şeylerden yarar gelmez. Temiz imleme siteleri bulup ana sayfanızı her ay düzenli olarak imletin. Sonrasında temiz 10 15 kadar imleme sitesi bulup konularınızı istediğiniz titlelerde imleyin. Kategorilerinize açıklama girin. (WordPress kategori menüsünden) Yani sitelerinizdeki kategorilerin tanımı olmalıdır. Google amca indexlediğinde o kategoride neleri olduğunu yazarsanız bu bir + sağlar size.

Kaliteli forum sitelerinde imzalarınıza linklerinizi koyun. Ama ana sayfa değil kategori. Önemli olan alt sayfaları güçlendirmek. Senin ana sayfan çok sağlam olsada alt sayfaların tırt olduktan sonra bir anlamı olmaz. Mümkün oldukça özgün girmeye çalışın. Başlıkları çok uzun tutmayın. XML Sitemaps eklentisi kullanın.

WordPress yazma ayarlarına girin; Servis Güncellemenin altında bir yer var oraya vereceğim ping adreslerini yazın. Herhangi bir yazı girdiğinizde verdiğim adreslere ping gönderme işlemi yapar ve daha hızlı index alırsınız. Yabancı SEO bloglarını dolaşın onlarda çok güzel paylaşımlar var. Adını duymadığınız eklentiler var. Onları kullanmanız kesinlikle hitinizi ve index hızınızıda arttıracaktır. Ben bunları yazıyorum ama sitemde uygulamıyorum. Google sevmiş seveceği kadar içimden gelmiyor eskisi gibi bloga yazmak. Dizi film işi daha zevkli (: Siz dediklerimi uygulayın.

 

 

WordPress Birkaç Ping Siteleri

http://rpc.pingomatic.com/
http://1470.net/api/ping
http://api.my.yahoo.com/rss/ping
http://api.feedster.com/ping
http://api.moreover.com/ping
http://api.moreover.com/RPC2
http://bblog.com/ping.php
http://blogsearch.google.com/ping/RPC2
http://blog.goo.ne.jp/XMLRPC
http://blogmatcher.com/u.php
http://blogdb.jp/xmlrpc/
http://bulkfeeds.net/rpc
http://coreblog.org/ping/
http://ping.cocolog-nifty.com/xmlrpc
http://ping.blo.gs/
http://ping.weblogalot.com/rpc.php
http://ping.bitacoras.com

Bunlar Şimdilik İşinizi Görür

Bir yanıt yazın