All in one SEO Pack Ayarı
All in One Seo Açıklaması
WordPress, Google ve kullanıcı dostu en gelişmiş açık kaynak kodlu sistemdir. Bu sistem kolay düzenlenebilir ve esnek yapısıyla en uygun Seo’yu barındırabilmektedir. Tabi bu Seo düzenleme işlemlerini otomatikleştirmek harici kaynakları kullanmadan mümkün değildir. WordPress’in ücretsiz en kaliteli Seo eklentisi olan, All in one Seo pack ile Seo işlemlerini otomatikleştirebilir ve optimize edebilirsiniz.
All in One Seo Kurulumu;
- Eklentiyi indirdikten sonra FTP’den /wp-content/plugins/ dizinine gönderin
- Admin paneline girerek “Eklentiler” sayfasından eklentiyi aktifleştirin.
- Eklentinin ayarlarını Admin Panelinden “Tercihler” sayfası altındaki All in SEO Pack menüsünden değiştirebilirsiniz.
All in One Seo Ayarları;
Admin Paneli > Tercihler bölümünün altında yer alan All in SEO Pack menüsünden, eklentinin gerekli ayarlarını yapabilirsiniz.
Plugin Status : Eklentinin aktif ve pasif durumunu belirtir.
Home Title: Sitenin anasayfa başlığını ayarlar.
Home Description: Anasayfanızın meta description ayarlarını değiştirebilirsiniz.
Home Keywords: Anasayfanızın (meta tags) anahtar kelimelerini girebilirsiniz.
Canonical URLs : Kanonik url yapısını sağlar.
Rewrite Titles: Bu seçenek işaretli ise, all in one Seo ile ayarladığınız başlıklar sitede uygunlanmaktadır.
Post Title Format : Yazılar için başlık yapısını ayarlamanızı sağlar. %post_title% | %blog_title% formatı kullanıldığı zamanda önce yazı başlığı sonra Site Başlığı gösterilir. Google içeriği soldan sağa ve yukarıdan aşağı doğru taradığı için solda yer alan ve yukarıda yer alan içerikler her zaman daha fazla önem kazanmaktadır. Dolayısıyla her bir yazınızın aramada üst sıralarda olmasını isterseniz önce yazı başlığı gösterilsin, ilgili tek bir anahtar kelimeniz için yoğun Seo yapmak isterseniz o anahtar kelimenizle başlayan blog başlığı önce, yazı başlığı sonra gösterilsin.
Page Title Format : Sitenizde sayfalar için başlık yapısını ayarlamanızı sağlar. Buna yine blog başlığını dahil edebilir veya sayfa başlığının öncesinde/sonrasında istediğiniz kelimenin yer almasını sağlayabilirsiniz. “seo %page_title%” gibi.
Category Title Format : Kategori sayfalarınız için başlık yapısını ayarlamanızı sağlar. Burada sadece kategori isminin başlık olarak gösterilmesini tavsiye ediyoruz.
Archive Title Format : Arşiv sayfalarınızın başlık yapısını ayarlar. Bu örnekte, tarihden sonra blog başlığı gösterilmektedir.
Tag Title Format : Etiket sayfanızın başlık yapısını ayarlar.
Search Title Format : Sitenizden yapılan aramalar için arama sayfası başlığını ayarlar.
Description Format : Sayfalar için meta description yapısını ayarlar. Kullanabileceğiniz birkaç farklı format bulunmaktadır.
* %blog_title% – Sitenizin başlığı
* %blog_description% – Sitenizin açıklaması
* %description% – Yazıya ait özet bilgisini gösterir
* %wp_title% – Orjinal WordPress başlığı, örn. yazılar için post_title
404 File Format : Bulunamayan sayfalara ait başlık yapısını ayarlar. örn. %request_words% aramanızla ilgili sonuç bulunamadı.
Paged Format : Sayfalandırmalar için başlık yapısını ayarlar. örn. Sayfa %page% : Sayfa 6.
Use categories for meta keywords : Meta etiketlerini oluşturmada yazının bulunduğu kategorilerinde kullanılması sağlanır.