Bir dijital reklam şirketi olan Bread, Yahoo tarafından satın alındı

bread-logoMarissa Mayer‘in CEO’luk görevine gelmesinin ardından çok sayıda satın alma gerçekleştiren Yahoo, son olarak dijital reklamcılık üzerine çalışan Bread isimli şirketi de satın aldı.

2011 yılında kurulan Bread, bugüne kadar aralarında Raptor Ventures, DeeBek Ventures ve çok sayıda melek yatırımcının da olduğu bir gruptan 3 milyon doların üzerinde yatırım almıştı.

San Francisco merkezli bir şirket olan Bread; reklam temeline dayanan URL kısaltma mekanizması ile başta sosyal medya kullanıcıları olmak üzere yayıncılarının gelir elde etmesini sağlayan bir reklam servisiydi.

Bread kullanan kişiler; paylaşacakları içeriğe özel olarak bir görsel ve mesaj hazırlayarak Bread ile kısaltılmış URL’e tıklayanların kısa bir süre bu görsel ve mesajı görmelerine sebep oluyorlardı. Bread için sosyal medya kullanımının yaygınlaşmaya başladığı 2011 yılında ortaya çıkmış, başarılı bir dijital reklam modeli tarifini yapabiliriz.

Yahoo’nun şirketi ne kadar bedel ödeyerek satın aldığı henüz açıklanmadı. Bre.ad.com’un ana sayfasında bir duyuru yayınlayan Bread CEO’su Alan Chan ise “2011 yılında, sosyal medyada bulunan yayıncı ve insanlar için en efektif reklam modelini geliştirdik.” açıklamasında bulundu ve Yahoo ile aynı vizyonu paylaştıklarını, bu günden sonra Yahoo’nun reklam ekibiyle birlikte çalışacak olmaktan çok mutlu olduklarını belirtti.

Satın alma sonrasında Bread çalışanları Yahoo’nun reklam ekibine dahil olacak. Bu arada Yahoo’nun servisi kapatacağını ve tüm kısaltılmış URL’lerin 11 Kasım 2013 itibarıyla çalışmayacağını belirtelim. Bread konuyla ilgili olarak tüm kullanıcılarına 11 Kasım’a kadar bit.ly‘ye taşınmalarını tavsiye ediyor.

Bir yanıt yazın