Google yenilediği Hizmet Şartları ile reklamlarda Google+ profil bilgilerinizi kullanabilecek

google-endorsementGoogle Hizmet Şartları sözleşmesini yeniledi. Yeni hizmet şartları güncellemesi ile mobilde güvenli kullanım ve Google reklamları olmak üzere iki önemli konuya temas ediliyor. Özellikle Google reklamları konusunda yapılan güncelleme ile kullanıcıların Google+ hesap profil fotoğrafları ile birlikte ismini reklamlarda gösterebilecek.

Facebook’un uzun zamandır kullandığı sponsorlu reklam modeli olan kullanıcının arkadaşlarının beğendiği markaların veya ürünlerin gösterilerek tıklama oranlarını artırıyordu. Google yeni hizmet şartları ile Facebook’tan farklı olarak kullanıcı fotoğrafını ve yorumunu gösterecek. Belki de en önemli konu Facebook sadece sosyal ağ’da gösterim yaparken Google tüm aramalarda bu şekilde reklamları gösterebilecek. google-endorsement-ekran-goruntusuGoogle’ın kullanıcı bilgilerini reklamlarda nasıl kullanacığını görsel örneklemesinin yanında yaptığı açıklama ise;

Size, arkadaşlarınıza ve bağlantılı olduğunuz kişilere en yararlı bilgileri vermek isteriz. Tanıdığınız kişilerin önerileri gerçekten yardımcı olabilir. Bu nedenle, arkadaşlarınız, aileniz ve diğer kişiler profil adınızı, fotoğrafınızı ve paylaştığınız yorumlar ya da +1′lediğiniz reklamlar gibi içerikleri görebilirler. Yalnızca bir işlem yaptığınızda (+1′leme, yorum yazma veya takip etme gibi) görüntülenirsiniz ve bunu görenler de sadece söz konusu içeriği kendileriyle paylaşmayı seçtiğiniz kişiler olur. Google’da, paylaştıklarınızın denetimi sizdedir. Hizmet Şartlarımızdaki bu güncelleme, geçmişte kimlerle bir şeyler paylaştığınızı veya gelecekte kimlerle bir şeyler paylaşacağınız üzerindeki denetim olanağınızı hiçbir biçimde değiştirmez.

Tanıdığınız kişilerden gelen geri bildirimler size zaman kazandırabilir ve hem size hem de arkadaşlarınıza Google Arama, Google Haritalar, Google Play ve reklamlar dahil tüm Google hizmetlerinde daha iyi sonuçlar sağlayabilir. Örneğin, arkadaşlarınız bir müzik topluluğunun Google Play sayfasında bir albüme 4 yıldız verdiğinizi görebilir. Mahallenizde en sevdiğiniz fırına verdiğiniz +1, fırının Google’daki reklamına eklenebilir.

Google açıklamanın detayında, kullanıcının izni olmadan bilgilerinin paylaşılmayacağına yer vermiş. Paylaşılan Onaylar ayarı üzerinden kullanıcıların profil fotoğrafı ve isminin reklamlarda kullanılmasını seçme hakkı var ama açıklamada  Google Play gibi diğer yerlerde kullanılıp kullanılmayacağını değiştirmeyeceği belirtiliyor.

Bir yanıt yazın