Ddos Saldırılarından Nasıl Korunabiliriz?

Ddos Nedir?

DdoS Türkçe açılımı Dağıtık Hizmet Engelleme İngilizcesi ise Distributed Denial of Service saldırıları, tamamıyla bilgi güvenliği ilkelerinden erişilebilirliği Destinasyon olarak almaktadır. DDoS saldırılarında/ ise sistemin kaldırabileceği yükün çok daha fazla üzerine üzerinde Enstantane tarzında istek, kullanıcı sayısı ile sistem yorulduğundan neredeyse cevap veremez hale getirilir. Bunun yanı sıra doğrudan doğruya sistemin kendisini yormak şeklinde değil de, hattı doldurarak yine sistemin erişilebilirliği Destinasyon yani hedef olarak ta alınabilir.

Ddos Saldırıları Nasıl Olmaktadır?

ddoS saldırıları, her zaman kapasite üstü beklentiler dahlinde ile gerçekleştirilmeyebilir. Hedef sistemlerde oluşan güçsüz durumlarda sistemin erişilebilirliği açısından büyük bir risk oluşturabilmektedir. Windows, Linux vs gibi işletim sistemlerinde web sunucu uygulaması IIS, Apache vs, ve arka taraftaki uygulama serveri ya da sistemin diğer bileşenlerinde oluşan güç kayıplarında, sistemin işleyemeyeceği şeklinde bir istek gönderilmesi halinde, sistemin herhangi bir bileşeninde bu isteğin işlenememesi gibi bir durum oluşması halinde sistem artık hiç erişilemez hale gelebilmektedir.

 

Ddos Saldırılarından Nasıl Korunabiliriz?

Ddos saldırısıyla karşı karşıya kaldığınızda sisteminizin her gün takibini yapacak kişinin mutlaka bu konuya hâkim olacak bir şekilde bilgiye sahip olması gerekiyor. İş açısından önemli bir konuma sahipseniz e yaptığınız iş önemliyse mutlaka bunun mutlaka sistematik bir şekilde yapılması gerekmektedir. Konuyu bir parantez içinde açmamız gerekirse sahip olduğunuz tüm sitelerin bant genişliğinin doğru bir şekilde bilinmelidir. Olumsuz bir durum ile karşılaşıldığında bunun önceden fark edilebilmesi gerekiyor. Bununla alakalı Server tarafında mühim uygulama ve hizmetler mevcuttur. Gerçi burada asıl önemli olan bu saldırı sucunuza gelmeden ayıklamış olmanız gerekiyor. Bunun için ise; , Touter, FirewallIPS, Switch,  Load Balancer gibi bilişim ağı ve güvenlik donanımları ile sitede korunma sağlanmalıdır. Ddos ile birleşmiş olan güç bazen öyle üst düzeylere çıkabilir ki sizin yapmış olduğunuz tüm yazılımsan ve donanımsal yatırımlarınız biranda çevrim dışı yani hizmet dışı kalabilir. Bu sebeple hiç bir teknoloji ya da teknik bilgi Ddos saldırısı üzerinde %100 güvenli denilemez. . Her zaman üst seviyede önlemler alarak, tehlikeyi önceden fark etmeye çalışmalıyız. Fakat Ddos ve dos saldırıları birbileşim suçudur ve cezai yaptırımları bellidir.

Bir yanıt yazın