Google’dan başkası yalan

Turkcell’in tasarladığı ve Türkiye’de üretilecek akıllı telefon T40, eylül sonunda piyasada olacak. Hedef kod adı ‘Gebze Projesi’ olan telefonu bu yıl bitmeden Türkiye’de üretmek.

Akıllı telefon erişimini yaygınlaştırarak data gelirlerini artırmayı hedefleyen Turkcell tasarımı Türkiye’de yapılan ve Türkiye’de üretimi hedeflenen telefon T40’ı eylül sonunda piyasaya sunacak.

KOD ADI: GEBZE PROJESİ

T40’ın lansmanında sunum yapan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ABD’li çip üreticisi Qualcomm işbirliğiyle geliştirilen ve şubat ayında Gebze projesi olarak tanıtılan akıllı telefon T40’ı, Turkcell’in faaliyet gösterdiği 9 ülkede de satış hedeflediklerini söyledi.

YIL BİTMEDEN ÜRETİM HEDEFİ

Ciliv, Türk üreticilerle de görüşmeler yaptıklarını söylerken, “T40’ın bir kısmı Çin’de; 2013 yılı içinde yıl bitmeden Türkiye’de üretilmeye başlanacak” dedi. Telefonu uygun bir fiyatla piyasaya sunacaklarını söyleyen Ciliv, nihai fiyatı satışa yakın duyuracaklarını açıkladı. Süreyya Ciliv, T40 ile cihaz satışından fayda sağlamaktan daha çok erişilebilir bir fiyatla pazara akıllı telefon sunarak data kullanımını artırıp, gelirlerini büyütmeyi hedeflediklerini söyledi.

T SERİSİ 1 MİLYON SATTI

Turkcell’in 2010 yılından itibaren satışa sunduğu T serisi telefonlardan 1 milyon adet satıldığını söyleyen Turkcell Genel Müdürü Ciliv, bu satışların dış ticaret açığını 500 milyon lira aşağı çektiğini belirtti.

Martı ve çay karıştırma gibi zil sesi seçeneklerine sahip olan T40′ın teknik özellikleri şu şekilde sıralanıyor:

•4 inç WVGA LCD IPS ekran, 480×800 piksel çözünürlük
•1,25 GHz çift çekirdekli Qualcomm 8225 işlemci
•1 GB RAM
•4 GB dahili depolama alanı (microSD kart ile artırılabilir)
•5 MP kamera
•Android 4.1 işletim sistemi
•NFC
•240 saat bekleme, 480 dakika konuşmaya olanak tanıyan pil
•136 gram ağırlık
•10.8 mm kalınlık

Henüz inceleme şansı bulamadığımız telefonda, HDR çekim, gecikmesiz deklanşör, yüz tanıma ve otomatik sahne gibi teknolojilere sahip olan bir kamera yer alıyor. Turkcell hizmetlerinin uygulamalar olarak karşımıza çıktığı Turkcell T40’taki ‘Mobil Asistan’ uygulaması sesli komutlara cevap veriyor. Hava durumu VE trafik durumu bilgileri öğrenmek için T40′a sesli olarak sormanız yeterli oluyor.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv Turkcell T40′ın eylül ayının sonlarına doğru satışa çıkacağını ve uygun olacağını belirttiği fiyatın da çıkış tarihine yakın bir zamanda duyurulacağını söyledi.

DIŞARIDAN GELEN TELEFONA HER YIL 5 MİLYAR $ GİDİYOR

Toplantıda konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer yerel üretimi desteklediklerini söyledi ve “Türkiye’ye gelen telefonların yüzde 57’si akıllı telefon. 15 milyon adetten her yıl 5 milyar dolarlık telefon ithal ediyoruz” dedi. Turkcell, kendi markasıyla kullanıcıya sunacağı T40’ın Türkiye’ye özel olmasına özen gösterdi.

-T40’ın “kilit ekranı”; okunmamış mesaj, cevapsız çağrı ve e-postalarınızı cihazı açmadan görüntülemenizi sağlıyor.
– Toplam 9 karttan oluşan kart ekranı”nda ise Favori Kişiler, Sık kullanılan Uygulamalar, Mesajlar, E-posta, Fotoğraflar, entegre bulut uygulaması, Facebook, Takvim ve Arama kısayolları da var.

Bir yanıt yazın