HTC tedirgin etti!

Günlük hayatta yanımızdan ayıramadığımız akıllı telefonlar hakkında hemen hemen her gün yeni bir ürün veya gelişen teknoloji haberi gündemde yerini alırken, kullanıcıları tedirgin eden patlama haberleri de peşi sıra gelmeye başladı.

En yakın olay olarak bundan birkaç hafta önce Samsung Galaxy S3 kullanan bir genç kızın cebinde telefonu patlamış ve cerrahi operasyon geçirmek zorunda kaldığını sizlere aktarmıştık. Yaşanan bu olayın getirdiği ses henüz dinmemişken gerçekleşen iPhone 5 patlaması, bir çok kullanıcıyı oldukça tedirgin etmişti.

Son patlama haberi ise Tayvan’da yaşayan bir HTC One X kullanıcısından geldi. Tayvanlı HTC One X kullanıcısı, belki de hemen hemen hepimizin yaptığı gibi telefonunun şarjı bitince telefonunu şarja takmış ve odadan ayrılmış. Odadan ayrılması ile içeriden gelen patlama sesi ile irkilen akıllı telefon mağduru, odaya gittiğinde telefonunun camının paramparça olup etrafa saçıldığını ve kasasının yanarak eridiğini görmüş. Yaşanan bu patlamayı diğer patlamalardan ayıran ve sevindirici durum ise bu patlamada telefon sahibinin yaralanmamış olması.

Bu güne kadar hiçbir patlayan telefonu bulunmayan HTC, konuyu iyice araştıracaklarını ve gerektiğinde en üst modelin hediye edileceğini açıkladı. Yaşanan olayın üzerinden birkaç gün sonra HTC Mobile Technology, durum hakkında kısa süre içerisinde soruşturma başlatmış ve tüm HTC ürünleri güvenlik standartları çerçevesinde çok sıkı testlere tabi tutulmaktadır. HTC ürünleri kullanan müşterilerimize güvenlikleri ve en iyi tüketici deneyimini yaşabilmesi adına orijinal batarya, şarj aleti kullanmalarını öneriyoruz.” Açıklaması geldi.

HTC One X kullanıcısının sahte batarya veya şarj cihazı kullanması üzerinde patladığı anlaşılan olayda, sorumluluk kullanıcının üzerindedir kararı çıkarıldı.

Benzer haberlerde de belirttiğimiz gibi, batarya seçiminizi daima orijinal olandan yana kullanmanız gerektiğini öneriyoruz. Ülkemizde de bu tür olaylar yaşanmaktadır ve servisler sorunun kaynağı olarak sahte batarya kullanımı olarak yazmaktadır. Şarj cihazınızı yetkili servislerinden veya teknoloji mağazalarındaki marka uyumluluğu bulunan ürünler arasından seçiniz. Birçok Android işletim sistemli markalar MicroUSB ucuna sahip şarj cihazlarını kullanıyor olsa da, her cihazın batarya gücü ve şarj yapılandırılmasının farklı olduğunu ve buna dikkat edilmezse bu tür sonuçların kaçınılmaz olacağını aklınızdan çıkarmayın!

Bir yanıt yazın