İlk iOS 9 untethered jailbreak aracı yayınlandı

iOS cihazlarını Apple’ın belirlediği sınırların dışında kullanmak isteyenlerin vazgeçilmezi olan jailbreak platformu her yeni sürümle birlikte kendisini geliştirmeye devam ediyor. iOS 9 işletim sisteminin indirmeye sunulmasının ardından kısa bir süre sonra da untethered jailbreak çözümü geldi.
Çinli geliştirici ekibi Pangu tarafından kullanıma sunulan jailbreak aracı iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modelleri de dahil olmak üzere iOS 9-iOS 9.0.2 üzerinde çalışan tüm cihazları kapsıyor. Bu cihazları hatırlamak gerekirse; iPhone 4S, iPhone 5/5c/5s, iPhone 6/6 Plus, iPhone 6s/6s Plus, iPad 2/3/4, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini, iPad mini 2/3/4, iPod touch (5-6) şeklinde saymak mümkün.
Jailbreak aracı şimdilik sadece Windows platformunda çalışıyor. Ekip kısa bir süre içerisinde OS X sürümünü de yayınlayacağını belirtti. iOS 9 ile uyumluluk sağlayan Cydia Substrate de geliştiricilere jb araçlarını iOS 9 için optimize etmeleri konusunda bilgilendirme yapıyor. Jailbreak araçları Apple son kullanıcı sözleşmesini ihlal ettiği için cihazın garanti dışı kalmasına neden olabiliyor. Bu bakımdan jailbreak yapmadan önce cihazınızdaki verileri iTunes üzerinde yedeklemekte fayda var.  Link

Bir yanıt yazın